Ο τελειωμένος πολιτικά Μητσοτάκης, οι ακόλουθοι Ευρωμ@λ@κες και μια “μακεδονική περικεφαλαία”

Του Γιώργου Δημητρίου

Μια Analysis S.W.O.T του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή. Η Ανάλυση S.W.O.T σημαίνει την εξέταση των εσωτερικών δυνατοτήτων και αδυναμιών ενός οργανισμού, την εξέταση των εξωτερικών ευκαιριών και απειλών που δυνητικά μπορεί κατά αυξημένη πιθανότητα να υποστεί ο πολιτικός οργανισμός της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΥΝΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

  1. Αναγκαστικά συμπαγής ακροδεξιά πτέρυγα μετά την υπόθεση Νοβάρτις όπου τελικά γλίτωσαν πολλοί από την΄΄θετική αύρα΄΄ των Μητσοτακαραίων..
  2. Επαρκείς οικονομικοί πόροι ελέω ολιγαρχίας παρά τα τραπεζικά χρέη του κόμματος, του ίδιου του Μητσοτάκη και πολλών υπουργών του
  3. Μεγάλες δυνατότητες παραγωγής fake news – fake stories για τον άνθρωπο της ολιγαρχικής Δημοκρατίας. (πηγή Der Spiegel)
  4. Καινοτομίες στην πολιτική ζωή της χώρας, πχ το Cleaning House των αυταρχικών ηγετών που προωθούν μεταρρυθμίσεις στις ανεξάρτητες αρχές όχι για τη διαφάνεια αλλά για να κάνει εκκαθαρίσεις σε ομάδες ψηφοφόρων που δυνητικά θα ψηφίσουν το αντίπαλο κόμμα. ΒΛΕΠΕ ΟΠΙ στα ΑΕΙ, νομοθέτηση για καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, φράκτης στον Εβρο και μεταναστευτικό,<<νόμος και τάξη>> για το φτωχοδιάβολο των Εξαρχείων. Ούτε πολιτικές δηλώσεις υπουργών ούτε όρκους αστυνομικής τιμής εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος κλπ κλπ>>
  5. Η Μητσοτακική ακροδεξιά με φιλελεύθερο μανδύα-για ξεκάρφωμα έχει πάρει αριστεία για το πώς το δημόσιο πλούτο τον μετασχηματίζει σε ιδιωτικό και εμφανίζει ώς επενδυτική επιτυχία την πιο κυνική΄΄ληστεία΄΄ανώτερη του χρηματιστηρίου. Συνεπώς η ολιγαρχία θα προσπαθήσει να τον κρατήσει με νύχια και με δόντια μέχρι να ξεκοκκαλίζει και το πακέτο των 35 δίς ευρώ της Ε.Ε
  6. Ανώτερες τεχνολογικές δεξιότητες στον ψηφιακό τομέα αν και κάνει μεταρρυθμίσεις μόνο στα κατώτερα επίπεδα διαφάνειας. Σιγά μην έκανε στα υψηλά επίπεδα ο Μητσοτάκης…

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

  1. Πλήρης κατάρρευση της εικόνας Μωυσή, πλήρης κατάρρευση του φιλελεύθερου προσωπείου μετά τα ολιγοπώλια στις ΑΠΕ και το Real Estate. Το κοινό του καταλαβαίνει πλέον ότι δεν είναι Δημοκράτης και μεταρρυθμιστής. Παλαιωμένος τρόπος προσέγγισης με το εκλογικό κοινό, ενώ όλοι-ακόμη και αυτοί που τον ψήφισαν ξέρουν για ποιους δούλεψε και ποιους κορόιδεψε. Είναι όμως ο ΔΙΚΟΣ τους….
  2. Αποδείχτηκε η έλλειψη διαχειριστικού βάθους και ταλέντου και ας ισχυρίζεται το αντίθετο είναι πλέον αναξιόπιστος. ΕΛΣΤΑΤ Δημόσιο έλλειμα Β΄τρίμηνο 2022,407 δίς ευρώ περίπου ενώ το παρέλαβε από τον Τσίπρα το Β΄ τρίμηνο του 2019 327 δίς ευρώ..
  3. Οι συνάδελφοί του στη Βουλή έχουν δεί μόνο κακές εμπειρίες από την προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων. Ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη όταν αυτός θριαμβολογούσε για το επιτελικό κράτος. Μετά το δημόσιο χρέος η Ελλάδα οπισθοχώρησε το 2022 δέκα θέσεις στο δείκτη οικονομικής ελευθερίας και ήταν φυσικό μετά τα ολιγοπώλια που ο ίδιος οικοδόμησε. Αυτός είναι φιλελεύθερος΄΄Μαιμού΄΄. Είδαν τη χώρα να κατρακυλάει στο δείκτη ελευθερίας του τύπου, ενώ διαβάζουν ευρωπαϊκές οδηγίες που  ζητούν από το Μητσοτάκη να εμποδίσει τα καρτέλ…από τα καρτέλ που <<λένε Μητσοτάκη και κλαίνε>>από χαρά κερδοφορίας τη στιγμή που ξεσκίζεται η μεσαία τάξη από τη ρήτρα αναπροσαρμογής.
  4. Η εικόνα του έχει τσαλακωθεί πάρα πολύ σε θέματα πολιτικής ηθικής και όχι μόνο και εσωτερικά και στο εξωτερικό παρά την ασυλία σιωπής των ΄΄βοθροκάναλων΄΄
  5. Εχει ΄΄αδυνατίσει΄΄το περιφερειακό σύστημα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας μετά από μεγάλη φθορά που προκάλεσαν στελέχη τύπου Αυγενάκη αφενός και αφετέρου η μεγάλη πλειοψηφία της Ν.Δ δεν είναι προσηλωμένη στη ρουσφετολογία και δεν συμφωνεί με τις μεθόδους Μητσοτάκη υπέρ των ολιγαρχών..
  6. Δεν έκανε ούτε μία φιλελεύθερη μεταρρύθμιση στη μορφή αγοράς, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

  1. Δυνατότητα εξυπηρέτησης επιπλέον κοινωνικών ομάδων που εύκολα συγχωρούν τους διεφθαρμένους πολιτικούς αφού και οι ίδιοι είναι μέρος του ανταλλακτικού συστήματος ρουσφετιού.΄΄πατριώτες΄΄και θρησκευόμενοι συνήθως.
  2. Δυνατότητα ενσωμάτωσης νέων ακροδεξιών μετά από ενέργειες της ολιγαρχίας να τους εντάξει στην αυλή των ωφελημάτων που θα τους προσφέρει. Μεταγραφή΄΄αυλικών ΄΄της ολιγαρχίας ως αντίδραση μετεκλογικής συνεργασίας κομμάτων με το Σύριζα.
  3. Έλλειψη εναλλακτικής πρότασης από το Σύριζα για μια αντι-ολιγαρχική πολιτική αφενός και αφετέρου την προώθηση της ανταγωνιστικής μορφής αγοράς που μας ζητάει το Ευρωκοινοβούλιο αλλά κανείς δεν το υλοποιεί. Στο επόμενο άρθρο θα υπάρχει έγγραφο αποκάλυψη το οποίο γράφει με ανατριχιαστικό για την πολιτική διαφθορά και την ολιγαρχία..

ΑΠΕΙΛΕΣ

  1. Πιθανή είσοδος νέων ακροδεξιών κομμάτων ή διαφωνία ολιγαρχών μεταξύ τους και ρήξη και με Σαμαρικούς. Βλεπε τι γίνεται στην ΕΠΟ..
  2. Αύξηση διαμαρτυρίας των καραμανλικών στα φαινόμενα σήψης η οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί με εκβιασμούς πλέον μετά τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις. Αλλά δεν έχει και περιθώρια ανασχηματισμού για να τους γλυκάνει..
  3. Η κακή φήμη της οικογενείας που προϋπήρξε έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μετά την προστασία που παρείχε στα ολιγοπώλια και με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων αποδέιχθησαν ότι δεν ήταν  φήμες αλλά οικογενειακές πρακτικές εδώ και πολλά χρόνια. <<Οι Ρουσφετολόγοι Χωρίς Σύνορα>>
  4. Η άθλια κατάσταση που επέφερε στην οικονομία ο Μητσοτάκης (δημόσιο χρέος από 327 δις το 2019 στα 407 δίς το 2022,Πηγή ΕΛΣΤΑΤ)
  5. Δαπανηρές εξυπηρετήσεις σε φίλους και συγγενείς και διορισμό χιλιάδων μετακλητών στο δημόσιο. Ομως ο κήρυξ της αξιοκρατίας ξεχνά ότι τώρα τον κατάλαβαν οι εκατοντάδες χιλιάδες που δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει όταν τους το υποσχέθηκε και θα αντιδράσουν για την αναξιοκρατία και το ψεύδος του.
  6. Η ευπάθεια στην αγορά των ΑΠΕ που ο ίδιος οικοδόμησε, δεν ξέρει το χρόνο αλλά γνωρίζει ότι σύντομα θα καταρρεύσει όπως οι 22 ιδιωτικοί πάροχοι ενέργειας τον Ιούνιο του 2021 στη Μεγάλη Βρετανία.. Ο,τι ΄΄αρπάξουμε΄΄
  7. Οι δυσμενέστερες δημογραφικές αλλαγές σε συνδυασμό με την οικονομική αποτυχία δεν δημιουργεί αισιοδοξία.
  8. Ο <<νόμος και τάξη>>που υποσχέθηκε ήταν άλλη μία ακροδεξιά μ@λ@κί@ τη στιγμή που αυξήθηκε το κοινό έγκλημα ενώ το Οργανωμένο Έγκλημα είναι στο απυρόβλητο με μια ΕΛΑΣ που περισσότερο θυμίζει δεξιό κομματικό χώρο παρά ένα δημόσιο φορέα που μας προασπίζει από το Ο.Ε, την πολιτική διαφθορά και την επιχειρηματική΄΄μαφία΄΄.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Μητσοτάκης είναι τελειωμένος πολιτικά, το ξέρει και η ολιγαρχία. Ομως ο Τσίπρας περιέργως  δεν άλλαξε τίποτα ούτε στο στελεχικό δυναμικό της πρώτης γραμμής αλλά ούτε δείχνει ένα σαφές πρόγραμμα το οποίο δεν θα διαχειρίζεται πλέον το ίδιο ολιγαρχικό σύστημα αγοράς αλλά ένα καθαρά δυτικοευρωπαικό μοντέλο. Το ολιγαρχικό μοντέλο που μας πήγε στα μνημόνια όχι μόνο δεν άλλαξε αλλά ενισχύθηκε από το Μητσοτάκη και μας κυβερνά παραθεσμικά. Για αυτό και στο Der Spiegel οι Γερμανοί μας αποκαλούν ως <<ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ>> άσχετα αν εμείς νομίζουμε σαν τους Πρετεντέρηδες ότι είμεθα δυτικοευρωπαίοι. Ευρωμ@λ@κες με΄΄μακεδονική περικεφαλαία΄΄

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί