Ηράκλειο: Οι γονείς υποχρεούνται να αγοράζουν σχολικά είδη που είναι στην ευθύνη του σχολείου!

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου:

Μετά από καταγγελίες γονέων που έγιναν στην Ένωση Συλλόγων Γονέων, παρατηρήθηκε ότι σε κάποιες από τις λίστες με τα σχολικά είδη που πρέπει να αγοραστούν, ζητείται από τους γονείς να προμηθευτούν με είδη όπως πακέτο κόλλες Α4 , μαρκαδόροι και σφουγγάρια για πίνακα, είδη που είναι υποχρέωση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να τα παρέχει , δηλαδή του Σχολείου .

Συστήνουμε στους γονείς , να μην αγοράσουν τα ανωτέρω είδη .

Φτάνει πια !

Οι γονείς πληρώνουμε από την τσέπη μας ένα μεγάλο ποσό για πράγματα που θα έπρεπε να παρέχονται από το κράτος, θυμίζουμε πχ το κόστος των rapid test, αρκετές εξωσχολικές δραστηριότητες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν μέσα στο σχολικό πρόγραμμα και πολλά αλλά . Ήδη τα σχολικά είδη έχουν τεράστιες αυξήσεις , για να μην συζητήσουμε για την γενική ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης και ΔΕΚΟ. Τι άλλο θα μας ζητήσουν δηλαδή  να πληρώσουμε την ΔΕΗ και την θέρμανση όπως ήδη συμβαίνει σε  σχολεία της Αττικής ; 

Εμείς σαν Ένωση Συλλόγων Γονέων δεν θα δεχτούμε καμία περαιτέρω μετακύλιση του κόστους εκπαίδευσης στους γονείς !

Διεκδικούμε με ευθύνη της Κυβέρνησης, του Υπoυργείου Παιδείας, των Περιφερειών και των Δήμων:

¬ Αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, ΔΕΚΟ, υλικοτεχνική υποδομή). Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.

¬ Κατάργηση ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων και στερεί πόρους από τις υλικοτεχνικές υποδομές. Κατάργηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη.

¬ Διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

¬ Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο με ευθύνη των Περιφερειών. 

¬ Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου βοηθητικού σχολικού προσωπικού (φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, τραπεζοκόμοι, επιστάτες, κ.α). Κανένα σχολείο χωρίς σχολικό ιατρό και νοσηλευτή, χωρίς σχολικό ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας. 

¬ Μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα test για τον covid στη σχολική κοινότητα με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του κράτους. Καμία επιβάρυνση των γονιών για την υγεία των παιδιών μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί