ΜΕΡΑ25: Ανεπιθύμητοι στα πανεπιστήμια της Κρήτης οι ειδικοί φρουροί

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Κρήτης του ΜΕΡΑ25 για την πανεπιστημιακή αστυνομία που επιχειρείται να εγκατασταθεί στα ΑΕΙ του νησιού, παρά τις έντονες αντιρρήσεις των πρυτανικών αρχών:

Δείτε επίσης:

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Η πρυτανεία λέει όχι, αλλά η κυβέρνηση εγκαθιστά αστυνομία! – Να αποσυρθεί από τα ΑΕΙ του νησιού ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης: Νέο ηχηρό “όχι” στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης: Παρέμβαση ράπισμα στην κυβερνητική βία στα ΑΕΙ- Στήριξη στους φοιτητές, όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης: Η «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα προκαλέσει και δεν θα λύσει προβλήματα

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ορκωμοσία ειδικών φρουρών στις αστυνομικές διευθύνσεις της Κρήτης, οι οποίοι πρόκειται να αναλάβουν τον άχαρο και εν τέλει επικίνδυνο ρόλο της στελέχωσης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα τρία ΑΕΙ του νησιού.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στον σχεδιασμό της. Ειδικά στην Κρήτη να λάβει υπόψη της την επανειλημμένα διατυπωμένη θέση του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι «η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα προκαλέσει και δε θα λύσει προβλήματα στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα».

Επίσης τη θέση των διδασκόντων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ότι η παρουσία της αστυνομίας «είναι τελείως ασύμβατη με τον ακαδημαϊκό και δημοκρατικό χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους».

Η κυβέρνηση της «Μητσοτάκης Α.Ε.» δεν βρίσκει δασκάλους για να στελεχώσουν όλα τα σχολεία της Κρήτης και πολλά από αυτά ξεκίνησαν με κινητοποιήσεις γονέων και συγχωνεύσεις τμημάτων λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Την ίδια ώρα όμως βρίσκει πόρους για την εγκαθίδρυση μονάδων αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια.

Ακόμα όμως και στην αστυνομία υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε όλη την Κρήτη, στα αστικά κέντρα και στην ύπαιθρο για την καταπολέμηση της πραγματικής εγκληματικότητας. Καλούμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. να στελεχώσει με τους αστυνομικούς που μόλις ορκίστηκαν τις εγκαταλελειμμένες υπηρεσίες σε όλο το νησί.

Μόνο μην τολμήσει να τους εμφανίσει στα Πανεπιστήμια της Κρήτης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί