Περιφέρεια Κρήτης: Μελέτη για τη δημιουργία Ταμείου Μικροπιστώσεων

Η  Περιφέρεια Κρήτης ανέθεσε μέσω σχετικής σύμβασης που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, την εκπόνηση exante μελέτης για τη σκοπιμότητα σύστασης ταμείου μικροπιστώσεων στο πλαίσιο του Νόμου 4701/2020.

Η μελέτη θα προσδιορίσει τις επαγγελματικές ομάδες,το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά αυτών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες πρόσβασης σε άλλα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για μικροπιστώσεις (μέχρι 25.000 €) και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολούθως θα εξεταστούν τα σενάρια για συμπληρωματικούς τρόπους κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού με βάση τις δυνατότητες του παραπάνω Νόμου μέσω της ενεργοποίησης πόρων από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης(ΠΠΑ),την Αναπτυξιακή Τράπεζα και Ευρωπαϊκά Αναπτυξιακά Ταμεία. 

Επιπλέον θα προσδιοριστούν τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, αλλά και οι υπηρεσίες του εν λόγω ταμείου, προκειμένου να ταιριάζουν στις ανάγκες των δυνητικών δικαιούχων τηρουμένων των κανόνων του ενωσιακού δικαίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Τέλος, η μελέτη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2023, θα προσδιορίσει τις εκτιμώμενες ωφέλειες από την προβλεπόμενη χορήγηση μικροπιστώσεων, τόσο γενικά στην οικονομική ζωή της Περιφέρειας Κρήτης, όσο και στους ωφελούμενους που θα είναι οι αποδέκτες των προϊόντων και υπηρεσιών του ταμείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί