ΚΚΕ: Πολιτικές συγκεντρώσεις στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κρήτη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ:

Πολιτικές συγκεντρώσεις στα Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κρήτη

Το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή και φέτος αναμένεται να συναντήσει χιλιάδες νέους και νέες, όπως σταθερά και με συνέπεια κάνει κάθε χρόνο, αποδεικνύοντας – για ακόμη μία φορά – την πολιτική και πολιτιστική του προσφορά και διεισδυτικότητα στη νέα γενιά. 

Ο φετινός τίτλος: «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ. Για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό”. Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Με αυτά τα σπουδαία λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, από τα οποία είναι εμπνευσμένο το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ, συμπυκνώνονται εύστοχα και αρμονικά τα δεκάδες συναισθήματα που γεννά η πάλη των κομμουνιστών για έναν κόσμο «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», τον σοσιαλισμό. 

Γιατί ο αγώνας μας ποτισμένος με ανώτερες αξίες και ιδανικά, που διακατέχεται από την αυταπάρνηση και τη συνεχή πάλη ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση, που τον τροφοδοτεί με αστείρευτη δύναμη και αντοχή η βαθιά πίστη ότι τελικά θα επικρατήσει το δίκιο, θα νικήσει η ζωή.

Σ’ αυτόν τον αγώνα είναι οι κομμουνιστές μπροστά κάθε μέρα. Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε τη νέα γενιά να παλέψει και να βαδίσει. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να βρουν συνέχεια τα μεγάλα αγωνιστικά στιγμιότυπα όλου του προηγούμενου διαστήματος, που γέννησαν την ελπίδα.

Οι αγώνες της νέας γενιάς, η συσπείρωσή της γύρω από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, η επιλογή της να γράψει η ίδια το σενάριο της ζωής της ήταν το καθοριστικό σημείο που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στις εξελίξεις. Έδειξε ότι αυτός είναι ο μοναδικός νικηφόρος δρόμος.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει η νεολαία τη μεγάλη ανατροπή στα σενάριά τους. Με τη ΚΝΕ και το ΚΚΕ πιο δυνατά, για όλα αυτά που θα γίνουν ΜΕ εσένα, το μόνο καλό σενάριο για τον λαό.

Τα Φεστιβάλ σε Ηράκλειο (16-17/9), Χανιά (16-17/9) και Ρέθυμνο (18/9) έχουν πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει θεματικές συζητήσεις, συναυλίες, αφιερώματα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή κ.α. 

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω πολιτικές συγκεντρώσεις στα πλαίσια των Φεστιβάλ:

  • Στο Ηράκλειο, στις 17 Σεπτέμβρη, στο Δυτικό Πάρκινγκ του Παγκρητίου Σταδίου με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή.
  • Στα Χανιά, στις 17 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Ειρήνης και φιλίας των Λαών με ομιλητή τον Θέμη Γκιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο Ρέθυμνο, στις 18 Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Μικρασιατών με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί