Μητσοτάκης: Σενάρια συνωμοσίας, τερατογενέσεις και πολλά fake στη συνέντευξη στη ΔΕΘ!

Είναι αλήθεια ότι έχω  δεχθεί εισηγήσεις δεν είμαι, όμως, κωλοτούμπας οι κανόνες του παιγνιδιού δεν αλλάζουν πριν τις εκλογές, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι θα πάμε με τον ψηφισμένο νόμο. «Θα ήταν ανεύθυνο να έρθω να αλλάξω τον εκλογικό νόμο», ανέφερε, εκτός εάν συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας παραδεχόμενος ότι η απλή αναλογική είναι μια «βόμβα».Χαρακτήρισε πολιτική τερατογένεση το ενδεχόμενο να γίνει κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα. 

Με την απλή αναλογική, υποστήριξε, υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αν και η ΝΔ θα είναι μακράν πρώτο κόμμα. Πρέπει να γνωρίζουν τις συνέπειες οι πολίτες.

Υποκλοπές

Για πρώτη φορά ο Κυριάκος υποστήριξε ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν και νόμιμη και τεκμηριωμένη, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρωθυουργός γνώριζε τους λόγους αν και στη Βουλή αρνήθηκε τα πάντα. Σε επόμενη ερώτηση αν είναι θεμιτό να παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί και πως αντιδρούσε αν ο ίδιος ήταν υπό παρακολούθηση επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης απάντησε πως «δεν είναι κανονικό να παρακολουθείται ένας πολιτικός αρχηγός», σημειώνοντας ότι επί της αρχής κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται».

Επικίνδυνα σενάρια συνωμοσίας με fake news

Κρεσέντο συνωμοσιολογίας και προπαγάνδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υποστήριξε ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα κόμματα και δυνάμεις φίλα προσκείμενες στη Ρωσία και έκανε λόγο για κίνδυνο παρεμβάσεων με στόχο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση υποστήριξε.

Μάλιστα, επανέλαβε την προπαγάνδα και τα fake news λέγοντας ότι «έχουμε ήδη στοιχεία, αναφέρομαι σε αποφάσεις της αμερικανικής δικαιοσύνης για διοχέτευση μεγάλων ρωσικών κεφαλαίων με Έλληνες εκπροσώπους και Έλληνες δημοσιογράφους με σκοπό να στηθεί δίκτυο φιλορωσικών μέσων στη χώρα από το 2016. Μην πέφτουμε από τα σύννεφα όταν συζητάμε για αυτά».

Στην ερώτηση για το εάν υπάρχουν εσωτερικές δυνάμεις που θέλουν αποσταθεροποίηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε σε σύσσωμη την αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι «εάν υπάρχουν δυνάμεις εντός της χώρας το θεωρώ περίπου δεδομένο. Με την έννοια ότι όλη η αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με την απλή αναλογική» και προσθέτοντας ότι «θα κινδυνεύσουμε να βρεθούμε με υπηρεσιακή κυβέρνηση σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία, όπου πρέπει να εξειδικεύουμε μέτρα στήριξης κάθε μέρα. Μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι και με μια νέα κρίση στον Έβρο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί