Α. Τσίπρας: “Κύριε Μητσοτάκη, τελειώσατε! Ως εδώ!” (βίντεο)

Τέρατα είναι αυτοί που βιάζουν τη δημοκρατία, αυτά που γέννησε και εξέθρεψε ο Μητσοτάκης

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας απ’ το φεστιβάλ Σπούτνικ, απαντώντας στα περί «τερατογένεσης» αλλά και ασκώντας εφ’ όλης της ύλης κριτική στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη απ’ το βήμα της ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για «παρακράτος» Μητσοτάκη και προειδοποίησε: δεν θα σας αφήσουμε να γυρίσετε πίσω την πατρίδα στις εποχές του ασφαλίτη και των κοριών.

Και αφού εσείς δεν έχετε τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια να παραιτηθείτε μετά τις αποκαλύψεις, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψει η χώρα στη λεωφόρο της Δημοκρατίας».

«Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα, με ένα αγώνα διαρκή και ανένδοτο, ως το τέλος και μέχρι τέλους» συνέχισε και πρόσθεσε ότι δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε την Ελλάδα χώρα παρία της Ευρώπης στη δημοκρατία.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ευθύνη της νέας γενιά να πρωτοστατήσει στον αγώνα για δικαιοσύνη και δημοκρατία, απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη, στα γαλάζια προνόμια.. 

Είναι δική σας ευθύνη, η νέα γενιά να πρωτοστατήσει στον αγώνα για πολιτική αλλαγή είπε και τόνισε: και αυτό δεν είναι τερατογένεση.. «Τερατογένεση είναι αυτά που γέννησε και εξέθρεψε ο κ. Μητσοτάκης,  τέρατα είναι αυτοί που βιάζουν τη δημοκρατία» υπογράμμισε απαντώντας στον πρωθυπουργό και στα όσα υποστήριξε για ενδεχόμενο κυβέρνησης συνασπισμού χωρίς τη Ν.Δ.

Και συνέχισε απευθυνόμενος στους νέους λέγοντας πως είναι ευθύνη της νέας γενιάς αλλά και χρέος απέναντι στην ιστορία των αγώνων κάθε γενιάς να αντισταθούμε σε αυτή τη δυστοπία.

Σχολιάζοντας την παρουσία το πρωθυπουργού στη ΔΕΘ μίλησε για ένα «πανικόβλητο» πρωθυπουργό και σχολίασε χαρακτηριστικά ότι αυτή ήταν η τελευταία του εμφάνιση ως πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. «Κι αυτό είναι το μόνο καλό νέο» σημείωσε.

«Η χώρα δεν χρειάζεται δικτάτορα»

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι «προσπάθησε να ταυτίσει το στενό προσωπικό και κομματικό του συμφέρον με το εθνικό συμφέρον, αλλά και την πολιτική του επιβίωση με την τύχη της χώρας. Και όπως επισήμανε, «έφτασε στο σημείο να ανακηρύξει τον εαυτό του σε κυβερνήτη», για να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι «αυτό  είχε να ακουστεί απ’ τα χείλη του δικτάτορα Μεταξά».

«Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό, όχι δικτάτορα» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται επίσης «ισχυρή και δημοκρατική κυβέρνηση». Αλλά τέτοια κυβέρνηση δεν δίνουν τα μπόνους του εκλογικού νόμου αλλά η ισχυρή κοινωνική δικαιοσύνη, είπε στη συνέχεια.

Πράγματι χρειαζόμαστε σταθερότητα αλλά ο μεγαλύτερος παράγοντας αστάθειας είναι ένας πρωθυπουργός που υπονομεύει τη δημοκρατική ομαλότητα, συνέχισε απαντώντας στα όσα είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας αλλά και για τον εκλογικό νόμο.

Κάλεσμα στους νέους για συμμετοχή στις εκλογές

Και καθώς απευθυνόταν στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να προσέλθουν στις εκλογές, όποτε γίνουν. Θέλω να διαβεβαιώσω πως όσοι περισσότεροι νέοι προσέλθουν στις κάλπες, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και Τόσο πιο εύκολα θα γίνει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας απ’ τις κάλπες της απλής αναλογικής. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και η ευθύνη σας, να πείσετε τους ανθρώπους της γενιάς σας να προσέλθουν στις κάλπες.  Να δώσετε τη μάχη όχι μόνο απέναντι στη συντήρηση, αλλά και απέναντι στην αποχή».

«Θράσος ο κ. Μητσοτάκης  να ζητά μια δεύτερη ευκαιρία»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο μέτωπο της ακρίβειας και της πανδημίας.
Όπως τόνισε στην Ελλάδα είμαστε σταθερά πρώτοι σε θανάτους απ’ την πανδημία και πρωταθλητές στην ακρίβεια σε όλη την Ευερώπη, σταθερά στις τελευταίες θέσεις σε βασικό μισθό και θέσεις εργασίας, «Αυτή είναι η σταθερότητά τους. Γνωρίζουμε ότι η σταθερότητά τους είναι πολύ δύσοσμη», σχολίασε.

«Είναι θράσος ο κ. Μητσοτάκης  να ζητά μια δεύτερη ευκαιρία», είπε ακολούθως, επισημαίνοντας ότι «η παράταξή τουε ίναι στην εξουσία τα μισά χρόνια της μεταπολίτευσης…»

«Μάλλον για μια τρίτη ευκαιρία έπρεπε να ομιλεί, για να ισοπεδώσει ό,τι έχει μείνει όρθιο», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και διερωτήθηκε γιατί δεν το εντάσσει στο Ταμείο Ανάκαμψης αν αναγνωρίζει το πρόβλημα ως σημαντικό.
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί