Ρέθυμνο: Διαδήλωσαν υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση (φωτο)

Διαδήλωση υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ρέθυμνο.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Μεγάλη Πόρτα(σημείο πηγάδι), με αφορμή την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας στο θέμα και η εγκύκλιος της «Περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων».

Ομάδες γυναικών και πολιτών συγκεντρώθηκαν κρατώντας πανό και πλακάτ. «Η νομιμοποίηση της άμβλωσης και το δικαίωμα των γυναικών στον έλεγχο του σώματός μας δεν προϋπήρχε, ούτε μας χαρίστηκε, είναι κατάκτηση επίμονων αγώνων, αλλά οι κατακτήσεις μας αποδεικνύονται επισφαλείς, η απαγόρευση των αμβλώσεων στα λεγόμενα προηγμένα κράτη, αρχικά στη Πολωνία και έπειτα στις ΗΠΑ φαίνεται να ξεκινούν νέο κύμα καταπιέσεων του γυναικείου σώματος», αναφέρουν σε κείμενό τους.

Μάλιστα, στην σχετική ανακοίνωση, τονίστηκε ο ρόλος της Εκκλησίας ειδικά σε περιπτώσεις όπου ξεπλένονται οι δράστες βιασμών, ενώ έγινε αναφορά και στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό και την κακοποίηση 19χρονου ΑμεΑ στα Χανιά από δύο ιερείς και άλλο ένα άτομο.

«Η εγκυμοσύνη, όταν είναι ηθελημένη από τη γυναίκα, είναι κάτι όμορφο και δημιουργικό, όταν όμως είναι εξαναγκαστική, είναι βία, είναι αντικειμενοποίηση, στέρηση της προσωπικότητας και του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού της γυναίκας. Ως γυναίκες δε δεχόμαστε κανέναν άντρα, ρασοφόρο, πολιτικό, αξιωματούχο να αποφασίζει για το σώμα και την αυτοδιάθεση μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ρέθυμνο: Διαδήλωσαν υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση (φωτο)”

  1. το θέμα είναι άλλο

    Τι νόημα έχουν αυτές οι πορειούλες. Το θέμα είναι να ενημερώνονται οι γυναίκες για τις ολέθριες συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής στην ψυχή και στον οργανισμό τους. Όσες βέβαια έχουν ψυχή, ευαισθησία και τέτοια πράγματα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί