ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ανακληθεί η απόφαση του υπ. Παιδείας που καταργεί 70 οργανικές θέσεις δασκάλων στο Ηράκλειο

Γι’ άλλη μια φορά, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) βάζουν στο στόχαστρο το Δημόσιο Σχολείο, καθώς λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς, με το ΦΕΚ 4582/30-8-2022 καταργούνται δεκάδες δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, συγχωνεύονται ακόμη περισσότερα, κυρίως νηπιαγωγεία, και υποβιβάζονται οργανικά πάνω από 100 δημοτικά σχολεία.

Μάλιστα, είναι πρωτοφανής η στόχευση της συρρίκνωσης των μόνιμων θέσεων στο νομό Ηρακλείου, αφού με τη σχετική απόφαση χάνονται 70 οργανικές θέσεις σε δημοτικά σχολεία της πόλης και της Μεσαράς. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κινείται εκτός πραγματικότητας, εφόσον ο νομός Ηρακλείου έχει πολυάριθμες εκπαιδευτικές ανάγκες και προσλαμβάνει κάθε χρόνο εκατοντάδες αναπληρωτές προκειμένου να καλύψουν τις κενές θέσεις.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άμεση επαναφορά των 70 οργανικών θέσεων και την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, που υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και δημιουργεί εργασιακή ανασφάλεια στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται μετέωροι καθώς χάνουν την οργανική τους θέση.

Ομάδα Εργασίας για θέματα Παιδείας

της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί