Βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους υποψηφίους πανελληνίων από πληγείσες περιοχές

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την ένταξη μαθητών της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2021-2022, καθώς και αποφοίτων Δήμων της Π.Ε. Ηρακλείου, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, στην Υ.Α. που προβλέπει την εισαγωγή καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προχώρησαν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, «Στην από 1/9/22 ερώτησής μας με θέμα: «Ειδική μοριοδότηση εισαγομένων στα ΑΕΙ», ζητούσαμε τη συμπερίληψη των περιοχών των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, στην Υ.Α. που προβλέπει το ειδικό καθεστώς εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2021-2022, καθώς και για τους αποφοίτους των περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. 

Για να διαπιστώσουμε στη συνέχεια έκπληκτοι, ότι στην εν λόγω Υ.Α. δεν έχουν συμπεριληφθεί ούτε οι περιοχές των δήμων Γόρτυνας, Φαιστού και Βιάννου, που έχουν επίσης κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης, ως συνέπεια του φονικού σεισμού του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η κα Κεραμέως οφείλει να τροποποιήσει άμεσα την Υ.Α., ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι απόφοιτοι των περιοχών που επλήγησαν, προς αποκατάσταση της ισονομίας και του δικαίου».

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από την αρμόδια Υπουργό να τροποποιήσει την Απόφασή της και να εντάξει σε αυτήν τους υποψηφίους όλων των περιοχών του νομού Ηρακλείου που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί