ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Μην τολμήσετε να αγγίξετε το νοσοκομείο Ιεράπετρας – Συγκέντρωση τη Δευτέρα

Ανακοίνωση – στήριξη της ΟΜ Ιεράπετρας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ενόψει και της συγκέντρωσης της Δευτέρας.

Δείτε επίσης:

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Το ποτήρι ξεχείλισε!




Ακόμα και οι πιο πιστοί φίλοι της κυβέρνησης στην Ιεράπετρα, έχουν πια καταλάβει το ύπουλο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του νοσοκομείου της πόλης μας. Ακόμα και αυτοί που τους υποστήριξαν για να γίνουν κυβέρνηση, βλέπουν να επαναλαμβάνεται το σχέδιο που είχαν εφαρμόσει κατά την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για απαξίωση και κλείσιμο  του νοσοκομείου. Τότε, την εποχή του Ανδρέα Λοβέρδου και του Άδωνι Γεωργιάδη το λέγανε ρητά και “δεν ήθελαν να τους πάρει τη δόξα η τρόικα”. Τώρα, με τον Κικίλια και τον Πλεύρη προσπαθούν να το πετύχουν με την πλήρη απαξίωση και τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και τον αυταρχισμό ενός αναπληρωτή διοικητή. 

Όμως οι ευθύνες δεν περιορίζονται σε αυτόν, ούτε θα αλλάξει τίποτα με την απομάκρυνσή του. Οι επιλογές είναι κυβερνητικές και εφαρμόζονται ομόφωνα από το Υπουργείο, την 7η ΥΠΕ (ανεξάρτητα από τον Διοικητή!), τη Διοίκηση των Διασυνδεόμενων του Λασιθίου και τον Αναπληρωτή Διοικητή.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρει αυτά που ακούγονται για ιδιωτική μονάδα υγείας που ετοιμάζεται στην Ιεράπετρα. Αυτό εξηγεί και τη διάλυση του νοσοκομείου και την μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου εδώ και τόσα χρόνια.

Στην Ιεράπετρα εφαρμόζεται πιλοτικά το σχέδιο που θα ακολουθήσει όλη η χώρα. Υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ., ιδιωτικοποίηση των πιο κερδοφόρων τμημάτων και παροχή υγείας μόνο σε όποιον έχει να πληρώσει. Είναι ενδεικτικό των προθέσεων και των σχεδιασμών για το νοσοκομείο μας, η άγρια περικοπή θέσεων ιατρών στην πρόσφατη προκήρυξη!

Την προηγούμενη φορά, ο λαός της Ιεράπετρας με τις κινητοποιήσεις του κατάφερε να παγώσει τα σχέδιά τους. Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το νοσοκομείο μπόρεσε να ανακάμψει, να αποπληρώσει τα τεράστια χρέη που είχε συσσωρεύσει η κακοδιοίκηση, να στελεχωθεί με νέο προσωπικό, να αποκτήσει σύγχρονο εξοπλισμό και κυρίως να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ιατρικού κόσμου και των κατοίκων ως προς την προοπτική του.

Αυτή η προσπάθεια έμεινε στη μέση και ουσιαστικά καταστράφηκε στα τρία χρόνια αυτής της διακυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αντιστάθηκε από την αρχή στην υποβάθμιση και διάλυση του νοσοκομείου. Με υποστήριξη του αγώνα των εργαζομένων, με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, με αποκορύφωμα την συμβολική επίσκεψη του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας πέρυσι. Την ώρα που έβαζαν και πάλι σε συζήτηση το κλείσιμο των νοσοκομείων, με σαφήνεια διακήρυξε “ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ”.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού παρουσιάστηκαν οι θέσεις του κόμματος για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και η δέσμευση ότι όλες οι δομές υγείας στο νομό Λασιθίου θα ενισχυθούν ισόρροπα, γιατί όλες χρειάζονται και έχουν ρόλο.

Τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. 

Πρώτα πρέπει να τους σταματήσουμε, με τη μαζική κινητοποίηση όλων όσων θέλουν να υπάρχει Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ιεράπετρα:

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9 ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί