Ένας θρασύς, κυνικός ακροδεξιός: Μην καίτε ρεύμα, έρχεται …κατοχικός χειμώνας όπως το 1942!

H συνταγή κατά της ακρίβειας του ηλεκτρικού ρεύματος διά χειρός… Αδωνη είναι να μην το… ξοδεύουμε κατά τον τρόπο που το κάναμε τον προηγούμενο καιρό και ότι ετοιμάζουν «καμπάνια» («πέτσινη»;) ενημέρωσης του κοινού για το πώς πρέπει να κινηθούμε…

Με θράσος τόνισε δε ότι «στην Ελλάδα, μετά τις παρεμβάσεις Μητσοτάκη για την ενέργεια, δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα στον λογαριασμό μας το πόσο ακριβό είναι το ρεύμα», την ώρα που έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των νοικοκυριών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους… φθηνούς λογαριασμούς και που η κυβέρνηση επιδοτεί σε δισ. ευρώ εν τέλει τα ταμεία των ολιγαρχών της ενέργειας.

Μιλώντας στο Μega ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε μεταξύ άλλων:

«Θα υπάρξει άμεσα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, για το πώς θα πρέπει να κινηθούν αυτόν τον χειμώνα έτσι ώστε να μειώσουμε αυτή την τεράστια ζημία που θα υποστεί η οικονομία μας αλλά και η τσέπη μας από τον ενεργειακό πόλεμο του Πούτιν στην Ευρώπη. Πρέπει να έχουμε στον νου μας ότι δε πρέπει να ξοδεύουμε το ρεύμα κατά τον τρόπο που το κάναμε τον προηγούμενο καιρό. Το ρεύμα είναι πια πάρα πολύ ακριβό».

Θυμήθηκε τον κατοχικό χειμώνα του 1942
Ο Αδ. Γεωργιάδης σύγκρινε μάλιστα τον επερχόμενο χειμώνα με τον αντίστοιχο της γερμανικής κατοχής και την εκατόμβη νεκρών από την πείνα και το ψύχος: «Η Ευρώπη και η Ελλάδα, εισέρχονται στον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942. Όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει. Το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή είναι 6 φορές φθηνότερο από το φυσικό αέριο. Ο Πούτιν χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο κατά της Ευρώπης, δεν επιτίθεται μόνο στην Ουκρανία, είναι εχθρός της ΕΕ. Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είμαστε σε οικονομικό, εμπορικό, ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία, και να λάβουμε μέτρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση».

«Όχι» στη μείωση του ΕΦΚ
Για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης είπε πως «οι πολιτικές μας θα είναι στοχευμένες σε αυτούς που έχουν ανάγκη, και δεν θα είναι γενικά μέτρα. Αυτό γιατί να κρατάμε δυνάμεις. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, και θα πρέπει να λειτουργούμε με σύνεση. Δεν έχουμε λεφτά να σκορπάμε, έχουμε ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό, έχουμε δημοσιονομικούς στόχους να υλοποιήσουμε. Τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα βοηθήσουμε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί