Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Το ποτήρι ξεχείλισε!

«Το ποτήρι ξεχείλισε!»- Σε κινητοποίηση τη Δευτέρα έξω από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων, με αφορμή τα πολλά και σημαντικά προβλήματα.

Η ανακοίνωση:

Κυρίες και Κύριοι,
 
Το ποτήρι ξεχείλισε!!!
 
Έχουμε εξαντλήσει όλα τα νόμιμα και ηθικά μέσα που διαθέτουμε ώστε να καταστήσουμε σαφές στην κεντρική ηγεσία την καταχρηστική και άστοχη Διοίκηση του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.
Η κεντρική ηγεσία προφανώς, δια της σιωπής στην αρχή, του ψέματος στη συνέχεια και της αδράνειας της, πιστεύει ότι είναι όλα καλώς καμωμένα. Ο εκφοβισμός εκ μέρους της Διοικήσεως, ο ρεβανσισμός και η απειλή Διοικητικών κυρώσεων (καλά κρατούν) ακόμη και στην εκφορά λόγου, που δεν συμπορεύεται με τις άλογες απαιτήσεις της Διοίκησης, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που μας έχει εξουθενώσει σωματικώς και ψυχικώς. Δε γνωρίζουμε αν μεταπολιτευτικά (ή και πριν) υπήρξε τέτοια παράφορη καταπάτηση εργατικών και Συνταγματικών δικαιωμάτων στο Δημόσιο Τομέα.
Οι παραιτήσεις των συναδέλφων τον τελευταίο καιρό, αντιμετωπίστηκαν αδιάφορα εως κυνικά τόσο από την 7 η ΥΠΕ όσο και από την κεντρική ηγεσία. Η κραυγή αγωνίας μας για την επιβίωση του Νοσοκομείου μας, κατέληξε ψίθυρος πίσω από κλειστές πόρτες όπου η εξύφανση του καινούργιου σχεδίου για τη Δημόσια Υγεία, δεν δύναται να συμπεριλάβει τις «ιδιάζουσες» ανάγκες της Περιφέρειας.
Η αλλαγή διοίκησης της 7 ης ΥΠΕ και η αντικατάσταση από εξέχων μέλος της κοινωνίας της Ιεράπετρας, θα έπρεπε να σηματοδοτήσει και την αλλαγή των κακώς πεπραγμένων, που οδηγούν μαθηματικώς στην εξαθλίωση , υποβάθμιση και τέλος στην εξαφάνιση του Οργανισμού μας.

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί. Άκρα του τάφου σιωπή από τη νέα Διοίκηση της 7 ης ΥΠΕ η οποία ήταν ενήμερη για όσα έχουν συμβεί, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ύβρις κατοικεί στον θώκο εξουσίας.
Η οριστική διαγραφή της Διευθύντριας του Ακτινολογικού Τμήματος από τα μητρώα εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας (εξαιτίας της προ μηνός παραίτησης της, με την οποία δεν ασχολήθηκε κανείς) καθώς και η απογοήτευση του εταίρου Ιατρού ακτινολόγου ο οποίος λίαν συντόμως σκέφτεται να ακολουθήσει την άγουσα προς νέους και πιο πρόσφορους τόπους εργασίας, θα σημάνει οριστικά και τη σφράγιση του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου και κατά συνέπεια την ταφόπλακα στη λειτουργία του Οργανισμού.
Παράλληλα η νέα προκήρυξη που έχει αναγγείλει το Υπουργείο Υγείας δείχνει ξεκάθαρα την στάση του για την υποβάθμιση του Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, μιας και έχει προκηρύξει ΜΟΝΟ μια θέση Ιατρού Παθολόγου, δυο θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού (ενός Τ.Ε και ενός ΔΕ) καθώς και ελάχιστο λοιπό προσωπικό!!
Η αδιαφορία με την οποία η εκάστοτε κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας έχει φέρει σε απόγνωση και θυμό τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό. Το χειρότερο όμως είναι, ότι δεν πρόκειται μόνο για αδιαφορία, αλλά και για στρατηγική στοχοποίηση και αφαίμαξη του οργανισμού του Νοσοκομείου, που τελικά οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα σπασμένα  με τις ευλογίες των εξωνοσοκομειακών  ανωτέρων μας, που λειτουργώντας ως «υπάλληλοι» του κράτους, «κωφεύουν» μέσα από διπλωματικές σχέσεις και ζημιογόνους συμβιβασμούς.
Ενημερωθήκαμε δε για δημιουργία κλινικής – Πολυϊατρείων στην Ιεράπετρα, αν όντως ισχύει μήπως το όλο εγχείρημα της αποξήλωσης του οργανισμού του Νοσοκομείου έχει σχέση με αυτό; Αν ναι τότε μιλάμε για σκάνδαλο !!!
Κύριε Παπαβασιλείου ως εξέχων μέλος της κοινωνίας αλλά και πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας συμπλέετε με τον τρόπο τον οποίο διοικεί ο Αν. Διοικητής;;;
Κύριοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας και οι επιλογές σας , δεν σας έχουν δικαιώσει.
Και επειδή καταλαβαίνουμε πως δεν θέλετε να χαλάσετε την βόλεψη του εκλεκτού σας Αν. Διοικητή Κυρίου Καλλιονάκη ο οποίος δρα με τις δικές σας πλάτες κύριοι κυβερνόντες Πολιτικοί και μη, σας δηλώνουμε ευθέως ότι δε θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου μας!!!
 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ!!

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Το ποτήρι ξεχείλισε!”

  1. Νομός της ζούγκλας: Το δίκιο του ισχυρότερου

    Η αυθαιρεσία και η ανικανότητα των δημοσίων αρχών και υπηρεσιών αντανακλά τις επιλογές των κυβερνήσεων. Για παράδειγμα αν στις υπηρεσίες ασύλου και μετανάστευσης κακοποιούν μετανάστες και πολίτες δεν φταίνε μόνο αυτοί. Η αν οι επιθεωρητές εργασίας κακοποιούν τον εργάτη που καταγγέλει εκμετάλλευση από τον εργοδότη…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί