ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ποιοι θα συμμετέχουν στην Εξεταστική για τις υποκλοπές

Τα ονόματα των οκτώ βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που θα συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ανακοίνωσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πρόκειται για τους Νίκο ΒούτσηΣουλτάνα ΕλευθεριάδουΓιώργο ΚατρούγκαλοΓιάννη ΡαγκούσηΘεοδώρα ΤζάκρηΔημήτρη ΤζανακόπουλοΝίκο Φίλη και Άγγελο Τόλκα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωσταντίνος Τασούλας η Επιτροπή θα αποτελείται από 29 μέλη. Από τη ΝΔ θα λάβουν μέρος 15 βουλευτές, 8 από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 2 από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και 1 από κάθε άλλο κόμμα. Επιπλέον το «παρών» στην Επιτροπή θα δώσει και ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι είτε θα συνεννοηθούν για το ποιος θα λάβει μέρος, είτε θα γίνει κλήρωση ανάμεσα στους ενδιαφερομένους.

Τέλος σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου για το οποίο η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει την ύπαρξη ευθυνών του, καθώς θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, όπως έχει προαναγγείλει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Άλλωστε, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είχε δηλώσει: «Και επειδή εξέφρασε μια… αγωνία για το πότε θα συναντηθούμε, του δίνω ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή για να έρθει και να απαντήσει ευθέως σε ό,τι απέφυγε σήμερα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί