Σήψη

Του Δημήτρη Κλαράκη*

Δανείζομαι τον τίτλο του πρόσφατου άρθρου του Alexander Clapp στους New York Times, που περιγράφει πλήρως τη σημερινή κατάσταση που βιώνουμε. Στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός κατέφυγε στο αφήγημα της αποσταθεροποίησης και του εσωτερικού εχθρού, που δήθεν απεργάζεται σενάρια ανατροπής του, σε συνεργασία με τρίτες χώρες, εν προκειμένω τη Ρωσία και την Τουρκία. Φυσικά στο μυαλό του, η σταθερότητα της χώρας ταυτίζεται με τον ίδιο και την παραμονή του στην εξουσία. Κατά το Λουδοβίκειο το κράτος είμαι εγώ, σε μια μεταμοντέρνα έκδοση, η σταθερότητα είμαι εγώ. Οπότε οποιοσδήποτε τον κριτικάρει, τον αμφισβητεί, αποκαλύπτει τις εγκληματικές πολιτικές επιλογές και δράσεις της κυβέρνησης, είναι εχθρός όχι του ίδιου, αλλά της πατρίδας.

Υπαινίσσεται με τις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός στη δημόσια σφαίρα ότι οι NYT, FINANCIAL TIMES, GUARDIAN, POLITICO, LIBERATION, BLOOMBERG, LE MONDE τα μεγαλύτερα δυτικά (όχι ρωσικά ή φιλικά στη Ρωσία) ΜΜΕ, ενεργούν στο πλαίσιο ενός ενορχηστρωμένου σχεδίου, παίρνουν γραμμή  απ το Κρεμλίνο ή την Άγκυρα να τον χτυπάνε, με διαδοχικά άρθρα για την διαφθορά, προκειμένου να τον ανατρέψουν. Φαιδρότητες, που αποκτούν όμως θεσμική υπόσταση και μεγάλη επικινδυνότητα όταν εκστομίζοντα από τα χείλη ενός Πρωθυπουργού. Δηλαδή ο Πούτιν φταίει στο Μητσοτάκη που:

1. παρακολουθούσε παράτυπα πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους.

2. ο δανεισμός της χώρας έχει χτυπήσει κόκκινο.

3. το δημόσιο χρέος φτάνει στα 400 δις

4. ο πληθωρισμός κινείται στο 12%

5. η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή βενζίνη και ρεύμα

6. το καρτέλ της ενέργειας κερδοσκοπεί ανεξέλεγκτο και με κρατική επιδότηση

7. οι Έλληνες δεν τα βγάζουν πέρα και ζουν στο όριο της φτώχειας

8. η Ελλάδα έχει γίνει περίγελος σε δυτικά και αμερικανικά ΜΜΕ

9. είμαστε στη θέση 108 στην ελευθεροτυπία.

10. ξεπουλάνε τις ΔΕΚΟ σε ημετέρους και καταργούν τον ΑΣΕΠ για προσλήψεις σε αυτές.

Είναι πλέον προφανές, ότι χάρη της πολιτικής του επιβίωσης, ανερυθρίαστα, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με την εξωτερική πολιτική και τις σχέσεις της Ελλάδας με άλλα κράτη. Διολισθαίνει επικίνδυνα σε σκληρές, ακραίες μεθοδεύσεις της προδικτατορικής δεξιάς. επικαλούμενος μια κενή περιεχομένου εθνικοφροσύνη, επιστρατεύοντας διχαστικά επιχειρήματα βγαλμένα απ τη μετεμφυλιακή ναφθαλίνη του 50, 60.

Το κράτος κατάσκοπος των πολιτών και πολιτικών στην υπηρεσία του Μητσοτάκη και της επιβίωσης του καθεστώτος, και όχι κάποιου εθνικού συμφέροντος θίγει βάναυσα τον πυρήνα της μεταπολιτευτικής δημοκρατικής λειτουργίας της Πολιτείας με το πλέγμα των προστατευτικών διατάξεων δικαιωμάτων και ελευθεριών που προβλέπει το Σύνταγμα. Διότι το εθνικό συμφέρον δεν ταυτίζεται με τον εκάστοτε ένοικο του Μαξίμου.

Έλεγαν απ τη ΝΔ προεκλογικά το 2019 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πολίτες που ζουν εξαρτημένοι από επιδόματα και μετατρέπει τη χώρα σε σοβιετία με δελτία για είδη πρώτης ανάγκης. Τώρα είναι αυτοί που μοιράζουν ηλεκτρονικά δελτία «pass» για ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα pass, εξαθλίωσαν οικονομικά την κοινωνία που εξαρτάται πλήρως απ αυτά και επιδοτούν την κερδοσκοπία. Γι αυτό ο κυρίαρχος λαός μας θέλει να τον ανατρέψει διότι δεν αντέχει άλλο και όχι κάποιοι ξένοι. Και θα τον ανατρέψει όποτε τολμήσει να προκηρύξει εκλογές, αν κατορθώσει να φτάσει σε αυτές ως αρχηγός της ΝΔ.

Λένε ορισμένοι πως τάχα ο Μητσοτάκης δε φταίει, τι μπορεί να κάνει. Φταίει η διεθνής συγκυρία. Η κρίση είναι εισαγόμενη. Παραλείπουν βέβαια να αναφέρουν και να εξηγήσουν πως και γιατί πολλές χώρες βιώνουν την κατάσταση ηπιότερα. Είτε γιατί ζήτησαν εξαίρεση πχ Ισπανία, Πορτογαλία είτε γιατί μείωσαν τον ΕΦΚ στα καύσιμα πχ Γερμανία, είτε γιατί έβαλαν πλαφόν στην τιμή και κρατικοποίησαν την εταιρεία παραγωγής ενέργειας όπως στη Γαλλία. Παντού πήραν μέτρα με γνώμονα το συμφέρον του καταναλωτή. Μόνο στην Ελλάδα το κράτος αρνείται να παρέμβει και να ρυθμίσει την αγορά, να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, το ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, ξεπούλησε τη ΔΕΗ, έκλεισε χωρίς σχέδιο τις λιγνιτικές μονάδες, δεν επέβαλε πλαφόν στο ρεύμα, άφησε ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία.

 Στην Ελλάδα το κράτος όποια μέτρα πάρει δεν είναι με γνώμονα το συμφέρον του καταναλωτή αλλά των καρτέλ. Με χρήματα των φορολογουμένων συντηρεί και επιδοτεί την αισχροκέρδεια. Γι αυτό έχουμε το ακριβότερο ρεύμα και βενζίνη. Η ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής, που διατυμπάνιζαν δήθεν ότι καταργήθηκε, ενσωματώθηκε στην τιμή της κιλοβατώρας και καίει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

“Ο χειμώνας του 2022-2023 θα είναι δύσκολος. Το ρεύμα θα είναι πανάκριβο και τα πράγματα στα ράφια των σούπερ μάρκετ επίσης. Δεν υπάρχει τρόπος να μην γίνει αυτό. Προτρέπω τους Έλληνες να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για μην κλαίγονται μετά ότι η οικονομία δεν πάει καλά”. Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης. Οι δήθεν σωτήρες και προστάτες της μεσαίας τάξης έβγαλαν τα προσωπεία και μετατρέπονται στους απόλυτους δήμιους της. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κορόιδευε τον κόσμο και έλεγε ότι ως τα Χριστούγεννα πέρσι θα τελείωνε η ακρίβεια. Ώρα να τελειώσουμε μαζί τους. Εκλογές άμεσα και συντριβή του καθεστώτος.

Γιατί τρέμουν τις εκλογές; Γιατί κινδυνολογούν για ακυβερνησία; Να σας πω τι τους ανησυχεί. Η πραγματικότητα. Το γεγονός ότι χάνουν καθαρά απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όποτε και αν γίνουν εκλογές. Ο φόβος τι επακολουθεί. Οι τεράστιες ευθύνες τους, που όσο παραμένουν στην εξουσία συγκαλύπτουν με κάθε μέσο. Και πιο πολύ απ όλα. Ο Τσίπρας. Που με την εντολή του λαού θα έρθει για να ανατάξει τη χώρα, να διασώσει την κοινωνία και να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία, για ν ανασάνουμε απ’ τον επιτελικό βραχνά που στραγγαλίζει τα όνειρα και τις ζωές μας.

*Δημήτρης Κλαράκης

Συντονιστής Ν.Ε Ηρακλείου

του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Δικηγόρος

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Σήψη”

  1. Μερικά ΖΩΑ είναι πιο ΙΣΑ

    Από όλους τους υπουργούς του Μητσοτάκη προκαλεί περισσότερο ο Κικίλιας με τη συνεχή προβολή της ιδιωτικής του ζωής, ακόμα και όταν ο κοβιντ αποδεκάτισε τον πληθυσμό και πολλοί έμειναν άνεργοι και αβοήθητοι, αόρατοι όσο αυτός ασχολιόταν με τη μαντάμ και το υψηλόν μικρόν. Για παράδοση φαντάσου ζευγάρι ευπαθών που αν κολλούσαν θα πέθαιναν ή μετανάστες χωρίς χαρτιά που δεν μπορούσαν να βγουν έξω πόσο μάλλον να εργαστούν!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί