Έφαγε τον Τσουβάλα για τις υποκλοπές, έβαλε Καραμαλάκη! – Αιχμές Θ. Κουκάκη και ΣΥΡΙΖΑ

Ηρθε η ώρα να “φάει” ο Μητσοτάκης και τον Κ. Τσουβάλα που τον αναβάθμισε στην θέση του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις υπηρεσίες του στο Μάτι και τώρα τον ξηλώνει! Την θέση του αναλαμβάνει ο Στρατηγός ε.α και επ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκης. Να θυμίσουμε πως ήταν ο αρχηγός της Αστυνομίας στο Μάτι και δήλωσε μετά την τραγωδία, περήφανος για την δουλειά της αστυνομίας ενώ ο Μ. Καραμαλάκης ήταν ο συντονιστής εναερίων μέσων που ΔΕΝ στάλθηκαν.

Νέα δεδομένα προκύπτουν για το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της αντικατάστασης του Κωνσταντίνου Τσουβάλα (αρχηγος της Αστυνομίας στην τραγωδία στο Μάτι), μέχρι σήμερα γενικού γραμματέα Προστασίας του Πολίτη και ευνοούμενου του Μαξίμου.

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης με ανάρτησή του στο Twitter, κάνει άμεση σύνδεση της αντικατάστασης Τσουβάλα με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις παραιτήσεις των Δημητριάδη και Κοντολέοντα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Από τους συναδέλφους συντάκτες του αστυνομικού ρεπορτάζ πληροφορούμαι πως η αντικατάσταση Τσουβάλα συνδέεται άμεσα με την ανθρωπογεωγραφία των υποκλοπών και με τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέων».

Την ίδια ώρα βοούν διάδρομοι και κλειστές πόρτες με σχόλια περί του τι γνώριζε ο γενικός γραμματέας του ΠΡΟΠΟ για τις εταιρείες που συνδέονται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης και τις δουλειές με το υπουργείο, εταιρείες που αναμένεται να μπουν στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος ελέγχεται δικαστικά για την τραγωδία στο Μάτι, είναι ένας εκ των πλέον ευνοούμενων του Μαξίμου καθώς αν και είχε επί της ουσίας αποπεμφθεί, μέσω αποστρατείας, από αρχηγός της ΕΛΑΣ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στη νευραλγική θέση του γενικού γραμματέα του ΠΡΟΠΟ.

Σε μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση για το χρόνο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, προχώρησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συνδέοντάς την μάλιστα με την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

«Ο κ. Τσουβάλας είχε βασική ευθύνη για τη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι», τονίζεται στην ανακοίνωση. «Παρά την αποπομπή του από τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τον αναβάθμισε σε γενικό γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά τις εκλογές».

«Σήμερα ξαφνικά – και μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών – αποφάσισε να καθαιρέσει αυτόν που επί τρία χρόνια κρατούσε παρά το εμφανές πολιτικό κόστος που του προκαλούσε», συνεχίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Και καταλήγει: «Φανταζόμαστε ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας…».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί