Σκάνδαλο υποκλοπών: Εξεταστική επιτροπή με 142 ψήφους «υπέρ»

Η εξεταστική επιτροπή αποτελείται από 29 βουλευτές, ενώ η ολοκλήρωση εργασιών θα γίνει σε έναν μήνα από την ημέρα συγκρότησής της
Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την εξέταση του σκανδάλου των υποκλοπών, ψήφισε η Βουλή, με 142 ψήφους βουλευτές να στηρίζουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Ουδείς βουλευτής ψήφισε «κατά», ενώ 157 ψήφισαν «παρών» (ΝΔ). Από την ψηφοφορία απείχε μόνο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σημειώνεται ότι με βάση τις σχετικές προβλέψεις του Συντάγματος (άρθρο 68) και του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 144), η απόφαση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής «λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμού των βουλευτών». Συμπληρώθηκε δηλαδή το όριο των 120 βουλευτών, ανεξαρτήτως πλειοψηφίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώσταντίνος Τασούλας η Επιτροπή θα αποτελείται από 29 μέλη.

Από τη ΝΔ θα λάβουν μέρος 15 βουλευτές, 8 από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 2 από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και 1 από κάθε άλλο κόμμα. Επιπλέον το «παρών» στην Επιτροπή θα δώσει και ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι είτε θα συνεννοηθούν για το ποιος θα λάβει μέρος, είτε θα γίνει κλήρωση ανάμεσα στους ενδιαφερομένους.

Ο πρόεδρος της Βουλής, πρόσθεσε δε ότι για την ολοκλήρωσης της εξεταστικής και υποβολή του σχετικού πορίσματος δίνεται προθεσμία ενός μήνα μήνα από την ημέρα συγκρότησής της. Ωστόσο κ. Τασούλας σημείωσε ότι εάν χρειαστεί περισσότερος χρόνος, θα το επανεξετάσει η Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για σύσταση εξέταση μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το κακόβουλο λογισμικό predator.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί