Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση είναι να εξαφανιστούν ο Μητσοτακισμός και η μαφία του

Του Γιώργου Δημητρίου

Από τον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη είχα διατυπώσει την άποψη ότι τον πρωθυπουργό θα πρέπει να τον ελέγξει Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία του΄΄Ερντογανισμού΄΄απέναντι στο κράτος Δικαίου όσο και για την εγκατάσταση καθεστώτος πολιτικής και επιχειρηματικής΄΄Μαφίας΄΄.

Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στη χώρα θα ήταν να εξαφανιστεί από τη χώρα ο Μητσοτακικός αμοραλισμός όπως έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρεου .Δίδεται η ευκαιρία στα κόμματα, ακόμη και στη Νέα Δημοκρατία για την πραγματική ΚΑΘΑΡΣΗ, όχι σαν αυτή του 1989. Το παρακράτος του Νέο-Μαυρίκη, της΄΄κλεπτοκρατίας΄΄ κυβερνά τη χώρα, την καταχρεώνει και παραχωρεί δημόσιους και Ευρωπαϊκούς  πόρους σε ολιγάρχες νοθεύοντας τον ανταγωνισμό με κάθε τρόπο.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.

Η Ιταλία είναι μαζί με την Ελλάδα είναι ψηλά σε θέματα διαφθοράς στην κατάταξη της Διεθνούς Διαφάνειας. Τι ορισμό δίνει το Ιταλικό Πανεπιστήμιο Bocconi University στη λέξη μαφία στα σύγχρονα χρόνια: <<Η μαφία είναι η ένωση δυνάμεων του Οργανωμένου εγκλήματος με τις πολιτικές και τις επιχειρηματικές οικογένειες με σκοπό να αποκτήσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ένα κλάδο πχ Ενέργειας,να καταργήσουν τον ανταγωνισμό και να δημιουργησουν υπερκέρδη>> (Πηγή,Εφημεριδα Bocconi University, 14 Aπριλίου 2021.

(Τίτλος δημοσίευσης΄΄Γιατί η Μαφία επενδύει τόσο πολύ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας΄΄)

Αυτολεξεί: << Οι εγκληματικές οργανώσεις  επενδύουν ολοένα και περισσότερο στον τομέα της πράσινης ενέργειας.Είναι αξιοπρόσεκτο πως αυτή η μαφία καταφέρνει και συγκαλύπτει την παρουσία της σε ένα τομέα αφενός υψηλής τεχνολογίας και αφετέρου προβληματικό από πλευράς κερδοφορίας. Αυτές οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επιβιώσουν δίχως τις Ευρωπαϊκές και τις κρατικές επιδοτήσεις>>.

Βλέπε Μεγάλη Βρετανία όπου 22 ιδιωτικοί πάροχοι ενέργειας πτώχευσαν τον Ιούλιο του 2021. Η Μ.Β είναι έξω από την Ε.Ε και δεν είχε Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις να τους δώσει αλλά εκεί καμμία κυβέρνηση δεν επιδοτεί ολιγάρχες με δημόσιο χρήμα όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και οι Ιταλικές κυβερνήσεις τη Μαφία. Η Γαλλία επανακρατικοποίησε τη ΔΕΗ, η Αγγλία το ίδιο αλλά η Μητσοτακειάδα το ακριβώς αντίθετο.

Αυτολεξεί συνέχεια,<<Η Ιταλική Μαφία καταφέρνει να εισπράττει τεράστιες Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις αλλά και απίστευτες Δημόσιες χρηματοδοτήσεις. Επιχειρήσεις φαινομενικά νόμιμες κυρίως μέσω εταιρικών σχημάτων αλλά που στην πραγματικότητα είναι τρόπος απόκτησης αλλων οικονομικών ωφελημάτων μια που όπως προανέφερα δεν πρόκειται να έχουν αυτοδύναμη λειτουργική κερδοφορία χωρίς τις κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις>>

ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ  ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΕ ΕΧΟΥΝ΄΄ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ΄΄.

Στις Σκανδιναβικές χώρες η πλειοψηφία των εταιρικών σχημάτων σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα γής όπου εγκαθίστανται Α.Π.Ε.,  ανήκουν στο κράτος. Κανένα δικαίωμα πέραν του λειτουργικού κέρδους, εάν υπάρξει, καρπούνται οι ιδιώτες επενδυτές που συμμετέχουν στα σχήματα. Το ίδιο μοντέλο μη παραχώρησης κρατικών δικαιωμάτων, γής, υλοτομίας, δενδροφύτευσης κλπ, εφαρμόζουν η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Πορτογαλία. Μόνο στην Ελλάδα και την Ιταλία τέτοιες παραχωρησεις. Τι διαφορετικό έχουν η Ιταλία και η Ελλάδα άραγε; Το μόνο σίγουρο  κοινό τους σημείο ο υψηλός δείκτης πολιτικής διαφθοράς και η φαινομενική διαφορά τους ότι η Ιταλία έχει τη Μαφία.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ. ..

  1. Εάν οι επενδύσεις στις Α.Π.Ε γίνει ένα πεδίο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος όπως αναφέρει για την Ιταλία το Bocconi University
  2. Eάν οι μη κερδοφόρες επενδύσεις στις ΑΠΕ έχουν σκοπό την έμμεση ιδιοποίηση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ.
  3. Εάν επιδιώκεται η διακίνηση ΄΄πράσινων πιστοποιητικών΄΄ με οικονομικό όφελος.
  4. Εάν μετά τα καμένα δάση και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, εταιρείες που σχετίζονται με πρόσωπα ή εταιρικά σχήματα των ΑΠΕ ΣΥΣΤΉΝΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ ή υλοτομίας.
  5. Εάν και με ποιο τρόπο θα μπορούσε να σχετίζεται η παρακολούθηση Ανδρουλάκη με την προσπάθεια κάποιων καρτέλ να διασφαλίσουν τα τεράστια στημένα κέρδη την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Γιατί άραγε εμπλέκονται πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες μόνο και μόνο για τις προσκαιρες Ευρωπαϊκές και κρατικές επιδοτήσεις; Όχι φυσικά, αλλά μια στημένη αγορά που θα μπορεί στην συνέχεια να πουλάει <<Δικαιώματα>>σε άλλες εταιρείες, εθνικές και διεθνείς αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από αυτές τις ανταλλαγές του δημοσίου πλούτου και της δημόσιας γής.

Στη Ιταλία,όχι εδώ….γιατί το καθεστώς διώκει, παρακολουθεί και φυλακίζει, αναδύεται μία <<Γκρίζα ζώνη>> ΦΤΙΑΓΜΈΝΗ ΑΠΌ ΜΕΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, επαγγελματίες πολιτικούς, γραφειοκράτες και Ολιγάρχες. Συμπαιγνία της Ιταλικής Ελίτ με το οργανωμένο έγκλημα. Αυτό επιτρέπει…πάντα στην Ιταλία, όχι εδώ, να στήνεται ένα σύστημα δωροδοκιών και ρουσφετιών ώστε να παραμένει στη σκιά και στο απυρόβλητο η πολιτική μαφία.

Το Πανεπιστήμιο Bocconi αναφέρει ότι στην Ιταλία  η μαφία που έχει επενδύσει στις ΑΠΕ με τη βοήθεια πολιτικών οικογενειών έχει μόνο ένα τρόπο για να παραμείνει σε αυτή τη ζημιογόνα αγορά. Και αυτός ο τρόπος θεωρεί ότι είναι η <<συνεννόηση>> με το οργανωμένο έγκλημα… Εδώ στην Ελλάδα; Κατακαημμένη Πατρίδα..

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Στην Ιταλία πάντως ο βασιλιάς των ΑΠΕ είναι ο Σικελός ολιγάρχης Vito Nicastri ο οποίος είναι συγγενής πολιτικής οικογένειας από τη Σικελία, ελέγχει ο ίδιος σημαντικό αριθμό βουλευτών  οι περισσότεροι των οποίων είναι  συγγενείς του. Εκμεταλλεύτηκε με αριστοτεχνικό τρόπο τη <<Γκρίζα περιοχή>> που έστησαν για τις ΑΠΕ η Cosa Nostra και οι Ιταλικές πολιτικές οικογένειες…

ΒΡΕΕΕ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ…τα δικά μας έχουν πάθει ΄΄Καϊριδισμό΄΄ή ΄΄Συριγισμό΄΄που λέει ο λόγος…

Τα πρώτα 15 εκατ,ευρώ ο Σικελός τα έβγαλε πουλώντας δικαιώματα δημόσιας γής σε άλλη εταιρεία που προηγουμένως του είχαν χαρίσει οι πολιτικές οικογένειες που έλαβαν τις μίζες.

Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Κύριε Ανδρουλάκη έχετε την ευκαιρία, πάρτε πρωτοβουλία για την ΚΑΘΑΡΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟ και δικαιώστε τον Ανδρέα Παπανδρέου…Δε χρειάζεται επανάσταση ούτε ρήξη με την Ολιγαρχία. Ενα Ειδικό δικαστήριο να εξετάσει πως στήθηκε η αγορά ενέργειας, η ρήτρα αναπροσαρμογής,πως τους αποδόθηκαν δικαιώματα δημόσιας γής και τον ακριβή λόγο των παρακολουθήσεων. Μετά την ΚΑΘΑΡΣΗ του πολιτικού σκηνικού από το μητσοτακικό αμοραλισμό, θεσπίστε ένα αντι-ολιγαρχικό Σύνταγμα όπως των ΗΠΑ, Μ.Β  και πηγαίνετε σε εθνικές εκλογές.

To 1989 ήταν βρώμικο επειδή στοχοποιήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος πέθανε φτωχός διωκόμενος από τον πατριάρχη του΄΄Μητσοτακισμού΄΄. Ο Υιός του πολύ πολύ χειρότερος από τον πατέρα του .Αυτός με τα τόσα ακίνητα του΄΄ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ΄΄έστειλε στο ειδικό δικαστήριο τον Α.Παπανδρέου που πέθανε φτωχός με ένα σπίτι που του έγραψε ο πατέρας του. Θυμίζω ότι για τη δίωξη του Α.Παπανδρέου πρωτοστάτησαν οι Τράγκας και Καρατζαφέρης κάτοχοι μεγαλου αριθμού ακινήτων…

Κύριε Ανδρουλάκη έχεις την ιστορική ευκαιρία να ξεκινήσεις την ΚΑΘΑΡΣΗ από τον πολιτικό αμοραλισμό.

Κατά την άποψή μου οι παρακολουθήσεις στον Ανδρουλάκη έχουν σχέση με την επιχειρηματική΄΄μαφία΄΄που αναμένει να συνεχίσει την ΄΄καταλήστευση΄΄της χώρας χωρίς κανένα ανταγωνισμό. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ με κανένα τρόπο να αλλάξει η κυβέρνηση και οι ΄΄μαφιόζικες΄΄παρακολουθήσεις τηλεφώνων έχουν και αυτή τη διάσταση. Δεν είναι αμιγώς πολιτικά κίνητρα τα κίνητρα του΄΄παρακράτους΄΄αλλά πρωτίστως  ότι θα εξασφαλίσει  ότι το οικονομικό οφελος θα συνεχιστεί με την ίδια κυβέρνηση.

Τα ΜΜΕ πρόβαλαν τον Ανδρουλάκη λες και ήταν  ο Μπάιντεν.Τι νόμιζες κ.Ανδρουλάκη;

ΥΓ.΄΄Εκβιάζεται΄΄ο Ιβάν Σαββίδης; Τόσα εκατομμύρια έδωσε για το ΟΠΕΝ και φαίνεται να το διοικεί το Μαξίμου και το΄΄Αλαφούζ ΤΒ΄΄. Ολα τα΄΄ορφανά΄΄του ΣΚΑΙ έχουν ακροβολιστεί στην ΕΡΤ, ΟΠΕΝ, ακόμα και στον ΑΝΤ1 μαζί με το Γιώργο Παπαδάκη τοποθέτησαν την -το άλλο ΄΄πιστόλι΄΄του ολιγαρχισμού από την προθήκη του ΣΚΑΙ. Βέβαια η μεταγραφή των Στάθη και Καμπουράκη στο ΟΠΕΝ είναι η αποθέωση της κοροϊδίας με το τρέιλερ στο οποίο εμφανίζονται να σκίζουν τα ιμάτιά τους ότι δεν έχουν δεσμεύσεις…

Ξαναρωτώ: Συμπατριώτη Ελληνα, Πόντιε,  Μικρασιάτη ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ εάν ΄΄ΕΚΒΙΑΖΕΣΑΙ΄΄ ή ΟΧΙ ;

ΥΓ.2 Αραγε τον΄΄Τούρκο΄΄του Noor One τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ; Οι δημοσιογραφοι που Πισπιρίγγισαν σε άλλες 1000 ώρες και μπράβο τους δεν έκαναν ούτε μία ώρα εκπομπής για το Noor One  των 19 νεκρών και των 4 τόννων ηρωίνης… Οι προβολείς στα΄΄τούνελ΄΄στραβώθηκαν όπως και με τον αείμνηστο Καραιβάζ.

Για τα βοσκοτόπια του Σύριζα τσανελ αφιέρωσαν τα ΜΜΕ 1000 ώρες καταγγελτικών εκπομπών. Για την επιχειρηματική΄΄μαφία΄΄που έστησε την αγορά ενέργειας και τη ρήτρα αναπροσαρμογής ούτε μία ώρα εκπομπής;

Ούτε ένα γραφικό από κάποιους΄΄εκτσογλανισμένους΄΄ παρουσιαστές,για το πλοίο βαμπίρ και τους 19 νεκρούς,για τη Νοβάρτις,για τον Καραιβάζ,για τον Λιγνάδη,για τον καταδικασμένο στη Ρουμανία βιαστή βουλευτή της Ν.Δ και επίσης κολλητού του κ.Μητσοτάκη, τα καρτέλ στην Ελλάδα… Ατελείωτη λίστα.

Το βοσκοτόπι του Σύριζα 3000 πλάνα και ζωντανά, για το σπίτι του Βολταίρου, το φερόμενο ως αδήλωτο, αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ ούτε πλάνο ούτε αναφορά.. Αλλά όπως λέει και ο Καμπουράκης..άμα δεν έχεις εξαρτήσεις…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί