Αχ, Μάνο…

Του Μιχάλη Τζανάκη

Μεταξύ δεκαπενταυγουστιάτικων «κατανυκτικών» μηνυμάτων των πολιτικών ταγών που ομοθύμως εκδήλωσαν ακόμα μία φορά την βαθιά «χριστιανική» τους πίστη ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών, αλλά και των εκτενέστατων ρεπορτάζ για τον τουρισμό που εκτοξεύει την εθνική μας αυτοπεποίθηση και μας φέρνει ένα βήμα πριν την «Γη της Επαγγελίας» τα κυρίως ρεπορτάζ ιστοσελίδων, ενημερωτικών εντύπων και γενικότερα «μέσων» έχουν άλλες προτεραιότητες.

Περιδιαβαίνοντας σ’ αυτόν τον «μαγικό» κόσμο της σύγχρονης πολυεπίπεδης «ειδησεογραφίας» μου δίνεται η εντύπωση πως αναπαράγεται με τρόπο στερεότυπο η ίδια «αποκλειστικότητα» με ελάχιστες παρεκκλίσεις! Την ίδια ώρα που οι δολοφονίες γυναικών, οι βιασμοί και οι κακοποιήσεις εις βάρος τους, ωθούν την κοινωνία μας σε εποχές μεταξύ Μεσαίωνα και εφόδου Μαμελούκων σε γυναικωνίτες, οι ρυπαροφυλλάδες και τα σκουπιδοσάιτ μεταξύ των οποίων και πολλά ευρείας αναγνωσιμότητας αμιλλώνται στην «ενημέρωση» των πολιτών με τίτλους τύπου: «εγκεφαλικά μοίρασε με το μικροσκοπικό μπικίνι η ….», «κόλαση η πίσω πλευρά της…», «κόπηκε η ανάσα των λουόμενων στη θέα της…», «με φουσκωμένη κοιλίτσα αλλά σέξυ η…»., «στα 52 της (53 της», (54 της) κοκ κόλαση η…»!

Όλη η ΒΛΑΚΕΙΑ, όλος ο σεξισμός, όλη η ΕΥΤΕΛΕΙΑ, όλη η ΠΑΡΑΚΜΗ, στην συντριπτική πλειοψηφία των μέσων που μετατρέπει τους πολίτες σε ηδονοβλεψίες και συμβάλλει με τρόπο φιλότιμο στον αποπροσανατολισμό, στην πλήρη παράλυση της κριτικής και αποθεώνει την χυδαιότητα και την χαμέρπεια!

Ο «πάτος του βαρελιού» της ελληνικής ειδησεογραφίας φαίνεται να είναι … «μύθος», γιατί απλά δεν υπάρχει! Είναι … «άπατος»! Τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ δεν ασχολούνται διόλου με σκάνδαλα, με την διολίσθηση της ποιότητας της δημοκρατίας μας, με τα εθνικά θέματα, με τον δημογραφικό μαρασμό, με τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, με το βέρτιγκο της Δικαιοσύνης και με τέτοια «ποταπά» και ασήμαντα!

Προτεραιότητα έχουν οι «πισινοί» και πόσο προεξέχουν από το μικροσκοπικό μπικίνι, οι αλλοιωμένες από τις «πλαστικές» φάτσες των «σταρ», τα κοσμικά πάρτι και οι υπέρογκοι «πληρωμένοι» λογαριασμοί, οι κοιλίτσες που φουσκώνουν λόγω εγκυμοσύνης στις «εθνικές» σταρ των κοινωνικών δικτύων και κάθε λογής ηλιθιότητα εφευρίσκουν τα «λαγωνικά» της ελληνικής μπουρδολογίας που το πασάρουν στο ηδονοβλεπτικό κοινό που κατά τ’ άλλα πρέπει και να ψηφίσε σε λίγους μήνες για να επιλέξει τον «καλύτερο» για να αναλάβει τα ηνία αυτής της παράλυτης κοινωνίας!

Εντάξει για να μην είμαστε και απόλυτοι και αυστηροί, ο δημοσιογραφικός οχετός κάνει και κάποια «διαλείμματα»∙ την ώρα των «διαγγελμάτων» που εστιάζει στο βλέμμα του «συγκλονισμένου» ηγέτη και τα μονίμως «σταυρωμένα» χέρια του που εκπέμπουν κάτι το εξαιρετικά σημαίνον που υπενθυμίζει σε όλους εμάς ότι «ευτυχώς σε αυτήν την συγκυρία που έχουμε επιτελικό κράτος!» Τρομάρα τους και τρομάρα μας…

Αχ, Μάνο τι είχες πει για το … «τέρας»;  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί