Να είσαι κόρη του Κων. Μητσοτάκη, αδερφή του Κυριάκου και να έχεις το θράσος να κατηγορείς την Αριστερά για τον ΒΟΑΚ!

Με πολλά λόγια (κάτι λέει αυτό…) η αδερφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κόρη του άλλοτε πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην υπουργός και βουλευτής επί 33 χρόνια, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το… ότι δεν έκανε τον ΒΟΑΚ στα 3,5 χρόνια που κυβέρνησε! Στην ανακοίνωση, με το γνωστό μητσοτακέικο ειρωνικό ύφος, η κ. Μπακογιάννη ξεχνά να μιλήσει για τα διόδια, για το γεγονός ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σχεδίασε και υλοποίησε όσα δεν έκαναν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, στις οποίες μάλιστα σε μεγάλο βαθμό όχι απλώς η ΝΔ αλλά η οικογένεια Μητσοτάκη, συμμετείχε και άρα έχει και ευθύνη για την έλλειψη κάθε πολιτικής για τον ΒΟΑΚ.

Δείτε:

Να είσαι Μητσοτάκης ή Κεφαλογιάννης και να έχεις το θράσος να κατηγορείς την αριστερά για τον ΒΟΑΚ!

Θέλει μπόλικο θράσος και αλαζονεία μια τέτοια δήλωση για τον ΒΟΑΚ, όταν ανήκεις στο Μητσοτακέικο…

Στην πραγματικότητα η υπόθεση του ΒΟΑΚ ξεκίνησε το 1960 και μέχρι που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, δεν είχε γίνει ούτε σκίτσο!

Δείτε:

Από το… 1960 Δεξιά και Μητσοτακέικο “σχεδιάζουν” τον ΒΟΑΚ και ούτε σκίτσα έκαναν!

Διαβάστε και τη δήλωση της κ. Μπακογιάννη, που ξεχνά πολλά, και έγινε με αφορμή κοινή ανακοίνωση των βουλευτών Κρήτης και των ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Δείτε:

ΒΟΑΚ Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος: Όπως τον σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με 3 χρόνια καθυστέρηση, διπλάσιο κόστος και διόδια!

“Μόνο θλίψη προκαλεί η χθεσινή ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΒΟΑΚ, η οποία βρίθει ανακριβειών και ψεμάτων, καθώς προσπαθούν να καλύψουν την ανυπαρξία τους τα χρόνια που κυβέρνησαν. Τα δημόσια έργα που γίνονται με ευρωπαϊκούς πόρους και  χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, όμως η πολιτική βούληση για την υλοποίησή τους είναι καθοριστικής σημασίας. Το πρώτο βήμα του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου για την Κρήτη, του  ΒΟΑΚ, ήταν η εξασφάλιση της χρηματοδότησής του και αυτό επιτεύχθηκε από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δεσμευτεί ούτε 1 ευρώ.   
Παρότι λοιπόν, κάναμε κριτική στη πολυδιάσπαση του έργου από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σεβαστήκαμε τη συνέχεια του κράτους προκειμένου να μη καθυστερήσουμε ούτε ώρα το έργο ζωής για την Κρήτη. Στα 3 χρόνια που βρίσκεται η κυβέρνησή μας στο τιμόνι της χώρας, έγιναν περισσότερα από όσα έχουν γίνει ποτέ.  
Μέσα σε λίγους μήνες το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος δημοπρατήθηκε, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, γίνονται οι συμβάσεις και το έργο ξεκινά.
Το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ, υπάρχει ήδη προσωρινός ανάδοχος και ως το τέλος του έτους το έργο θα συμβασιοποιηθεί επίσης.
Για το μεγάλο έργο της παραχώρησης Χανιά – Ηράκλειο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και πλέον προχωρά η Β’ Φάση του διαγωνισμού όπου προβλέπεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών με στόχο μέσα στο 2023 να στηθούν εργοτάξια και σε αυτό το τμήμα.
Παράλληλα, προχωρούν οι μελέτες για την προαίρεση του Κίσσαμος-Χανιά και οι μελέτες για τα τμήματα ανατολικά του Αγίου Νικολάου που σύντομα θα ολοκληρωθούν.
Επίσης για τις αναφορές περί διπλασιασμού του προϋπολογισμού του έργου επισημαίνεται πως η εξαγωγή του προϋπολογισμού γίνεται με επιστημονικό τρόπο, βασισμένο σε μελέτες μηχανικών και όχι μετά από πολιτικές αποφάσεις υπουργών. Οι εκτιμήσεις που γίνονται όταν ένα έργο είναι απολύτως ανώριμο, είναι ανάξιες λόγου. Σε ένα έργο το οποίο είναι κατά 70% τεχνικά έργα, κάποια εξ αυτών υπόγεια και αρκετά απαιτητικά, η εκτίμηση των προϋπολογισμών πριν την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών μελετών τους, είναι  ανέκδοτο.
Σε ένα έργο που σχεδόν τα 100 εκατομμύρια ευρώ από τα 137 εκατομμύρια ευρώ  αφορούν τεχνικά έργα, με ποια στοιχεία μιλούσατε το 2018; Με ποια τεκμηρίωση το επικαλείστε σήμερα;
Με εμπιστοσύνη στο στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου και στο άριστο επιστημονικό επίπεδο των μελετητών μας, κάνουμε πράξη το αναπτυξιακό μας όραμα για την Κρήτη. Είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε με λίγα λόγια και πολλή δουλειά, δίνοντας στον Κρητικό λαό έργα ουσίας που θα κάνουν τη ζωή του καλύτερη. Ο ΒΟΑΚ θα ολοκληρωθεί όσο και αν μεμψιμοιρούν εκείνοι που δεν «πρόλαβαν» να κάνουν σχεδόν τίποτα”.

Δείτε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κρήτης για ΒΟΑΚ: Μέχρι το 2015 ήταν κακόγουστο αστείο – Η κυβέρνηση της ΝΔ έχασε 2,5 πολύτιμα χρόνια

ΒΟΑΚ: Άγριο δούλεμα της ΝΔ- Μόνο σίγουρο το διπλάσιο κόστος και τα διόδια! “Έργο” το… 2030 και βλέπουμε!

Οι “άριστοι” ετοιμάζουν δουλειές στην Κρήτη με τους εργολάβους τους!- Αυξάνουν 60- 65% το κόστος του ΒΟΑΚ, βάζουν διόδια!

Η απάτη της ΝΔ με τον ΒΟΑΚ: Διέκοψαν τις διαδικασίες και λένε ότι δουλεύουν εντατικά για το έργο… 15 μήνες, αν και είναι κυβέρνηση 13!

Αποκάλυψη μιας ακόμα απάτης της ΝΔ: Για την… άλλη 4ετία παραπέμπει τις εξελίξεις στον ΒΟΑΚ ο Καραμανλής!

Θαύμα- θαύμα! Ο Μητσοτάκης “βρήκε” τα χρήματα για τον ΒΟΑΚ, που όμως είχε βρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ξεκίνησε τους διαγωνισμούς!

Ν. Παππάς: Μητσοτάκης-Καραμανλής εμπαίζουν χυδαία τον λαό της Κρήτης για τον ΒΟΑΚ

Π. Πολάκης για ΒΟΑΚ: Ο Κρητικός λαός δε θα ανεχτεί άλλες περιπέτειες και κοροϊδία, θα τον βρουν απέναντί τους

Σπίρτζης για ΒΟΑΚ: «Οι Κρητικοί ξέρουν καλά τι κάναμε 4,5 χρόνια, όχι πάντως σκίτσα που λέει η ΝΔ»

Χρ. Σπίρτζης από Ηράκλειο: Ο ΒΟΑΚ θα γίνει με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα

Επική κωλοτούμπα των “αρίστων” με τον ΒΟΑΚ: Ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν καταγγείλει!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί