Στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου Χανίων από τον Παύλο Πολάκη

Ο Βουλευτής Χανίων  με το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κύριος Παύλος Πολάκης, στη συνέχεια της επίσκεψης του στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, πιστός στη δέσμευση του ενώπιον των εργαζομένων, φέρνει στη Βουλή  τα μεγάλα  προβλήματα  που έχουν οδηγήσει  τις αντοχές πολιτών και υπαλλήλων στα όρια τους.

Δείτε επίσης:

Νοσοκομείο Χανίων: Παραίτηση διευθυντή με καταγγελία των “εμμονικών ιδεών των κρατούντων για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ”

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η    Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Δραματική η κατάσταση που επικρατεί στο ΓΝ Χανίων»

Κύριε υπουργέ, στις 04/07/2022 επισκεφτήκατε το ΓΝ Χανίων και αν κρίνει κανείς από τα πρωτοφανή για τα Χανιά μέτρα ασφαλείας που λάβατε (διμοιρίες Ματ και όλο το προσωπικό Ασφαλείας του Νοσοκομείου δίπλα σας), συμπεραίνει ότι γνωρίζατε εκ των προτέρων την δραματική κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτό, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού και για αυτό το λόγο αναμένατε την αντιδράσεις που έλαβαν χώρα.

Εν μέσω ενός νέου πανδημικού κύματος και με την τουριστική κίνηση στο Νομό Χανίων να πλησιάζει στην κορύφωση της, το ΓΝ Χανίων έχει αφεθεί στην τύχη του. Ενδεικτικά σας αναφέρω:

Στην Ορθοπεδική κλινική, από τις εννέα  υπάρχουσες οργανικές  θέσεις υπηρετούν τρεις μόνιμοι ενώ με την παράταση που δώσατε στους συνταξιοδοτούμενους γιατρούς παραμένει ένας εκ των δύο που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Στην Β  Παθολογική έχουν απομείνει 3 γιατροί,  με την μία εξ αυτών να προσφέρει υπηρεσία και στην κλινική covid . Οι χειρουργικές κλινικές πήραν μια μικρή παράταση για να μην κάνουν  κοινές εφημερίες καθώς δύο συνταξιοδοτούμενοι γιατροί παρέτειναν για έξι μήνες την θητεία τους, δεν παύουν, όμως, να λειτουργούν  στο όριο τους. Τρεις γαστρεντερολόγοι υπηρετούν  στην κλινική covid.  Στο Ογκολογικό υπάρχουν μόλις δύο γιατροί και κανένας ειδικευόμενος. Στα ΤΕΠ από τις 8 προβλεπόμενες θέσεις , τέσσερις γιατροί παραιτήθηκαν μην αντέχοντας τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ένας έχει αποσπαστεί. Επιπλέον, η διαλογή των ασθενών θα γίνεται πλέον από νοσηλευτές γιατί δεν υπάρχουν γιατροί να στελεχώσουν το ιατρείο.  Η Πνευμονολογική κλινική, μετατράπηκε σε κλινική covid με αποτέλεσμα οι πνευμονολογικοί ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας ή που χρειάζονται μια απλή βρογχοσκόπηση, να είναι αναγκασμένοι να απευθυνθούν είτε στο Ηράκλειο, είτε στην Αθήνα. 

Είναι δεδομένο ότι, η εξάμηνη παράταση που δόθηκε για τους συνταξιοδοτούμενους γιατρούς δεν λύνει τα προβλήματα αλλά απλά τα μεταθέτει για το μέλλον καθώς ως το τέλος του χρόνου άλλοι τέσσερις γιατροί πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των γιατρών που θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2022 στους έντεκα. Σαν να μην έφτανε η ανεπάρκεια σας να καλύψετε τα τρομαχτικά κενά με προσλήψεις νέων ανθρώπων, επιμένετε τιμωρητικά να μην επαναφέρετε τους εργαζόμενους σε αναστολή, την ίδια στιγμή που εργάζονται χωρίς διαγνωστικά τεστ άνθρωποι, που στο σπίτι τους έχουν κρούσμα και που την πέμπτη μέρα από την νόσηση τους επανέρχονται στη δουλειά τους.

Επειδή, το ΓΝ Χανίων καλύπτει μια περιοχή, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η οποία περιλαμβάνει πολλά ορεινά και απομακρυσμένα χωριά. 

Επειδή, ο Νομός Χανίων κάθε καλοκαίρι δέχεται πάνω από 1.000.000 τουρίστες

Επειδή, ένα νέο πανδημικό κύμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε έτσι ώστε το ΓΝ Χανίων να μην καταρρεύσει εν μέσω πανδημικού κύματος και τουριστικής περιόδου;
  2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας, σε βάθος χρόνου, για την οριστική αναστροφή της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ΓΝ Χανίων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Παύλος Πολάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί