ΒΟΑΚ: Διόδια γύρω από την πόλη του Ηρακλείου επιβάλλει η κυβέρνηση!

Χάρης Μαμουλάκης: «Αντί να πανηγυρίζουν, καλύτερα να μας πουν αν θα βάλουν διόδια γύρω από το Ηράκλειο και πόσο θα πληρώνει ο πολίτης από Ληνοπεράματα μέχρι Αλικαρνασσό, ή από την πόλη προς την ενδοχώρα.».

Εντείνεται η ανησυχία για τον επικείμενο στραγγαλισμό του Ηρακλείου από την επιμονή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβάλει διόδια γύρω από την πόλη, αλλά και για την διαφαινόμενη κατάργηση του κόμβου της Φοινικιάς. Με αφορμή και τις τελευταίες «πανηγυρικές» κυβερνητικές δηλώσεις για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Έπειτα από καθυστέρηση δυο ετών στη συνέχιση των διαγωνισμών της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον ΒΟΑΚ με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του πανηγυρίζουν έχοντας ως μόνη «επιτυχία» τους, την επιβολή οριζόντιων διοδίων, για όλους, στον ΒΟΑΚ. Καλύτερα να απαντήσουν επιτέλους για το εάν σχεδιάζουν διόδια και γύρω από την πόλη του Ηρακλείου. Για το πώς θα γίνεται η κυκλοφορία και πόσο θα πληρώνει ο πολίτης στο τμήμα του ΒΟΑΚ, που επί της ουσίας λειτουργεί ως περιφερειακή οδός, από τα Ληνοπεράματα μέχρι την Αλικαρνασσό, ή από το Ηράκλειο προς την ενδοχώρα. Για το πόσο θα αυξήσουν το κόστος της μετακίνησης στο Ηράκλειο, επιβαρύνοντας τους κατοίκους με τα διόδια Μητσοτάκη. Για το αν θα τηρηθεί η Ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας μας να παρέχει εναλλακτικές οδικές διαδρομές, χωρίς καταβολή διοδίων για όλες τις μετακινήσεις και η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2022/362, που δίνει την δυνατότητα εξαιρέσεων για τους τακτικούς χρήστες του ΒΟΑΚ.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί