ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καμία υποβάθμιση σχολείου στον Αποκόρωνα

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Αποκορώνου:

Μετά από 3 δύσκολα σχολικά έτη και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα, όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ταλαιπωρήθηκαν από τις συνέπειες της πανδημίας, τις οποίες επιδείνωσε περαιτέρω η αποτυχημένη “επιτελική” διαχείριση, με θλίψη πληροφορούμαστε τους νέους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για την υποβάθμιση της δυναμικότητας πολλών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων του νομού.

Για το Δήμο Αποκορώνου υποβαθμίζονται :

– Δημοτικό Σχολείο Ασή Γωνιάς, από 3/θέσιο θα λειτουργήσει ως 2/θέσιο

– Δημοτικό Σχολείο Γεωργιουπόλεως, από 7/θέσιο θα λειτουργήσει ως 6/θέσιο

– Δημοτικό Σχολείο Καλυβών, από 8/θέσιο θα λειτουργήσει ως 6/θέσιο

– Δημοτικό Σχολείο Νέου Χωριού, από 7/θέσιο θα λειτουργήσει ως 6/θέσιο και 

– Δημοτικό Σχολείο Φρε, από 4/θέσιο θα λειτουργήσει ως 3/θέσιο

Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε απόλυτα την ανησυχία και την οργή κάθε Αποκορωνιώτισσας και Αποκορωνιώτη, καθώς η υποβάθμιση αυτή δεν απειλεί μονάχα τα παραπάνω σχολεία, αλλά και άγνωστο ακόμα αριθμό Νηπιαγωγείων.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α–ΠΣ Αποκορώνου, καλεί τις Αποκορωνιώτισσες και τους Αποκορωνιώτες, να ενώσουν τη φωνή τους με Συλλόγους Γονέων, τοπικούς φορείς και κάθε συνδημότισσα και συνδημότη μας, ώστε όχι απλά να υποβαθμιστούν λιγότερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, αλλά να μην υποβαθμιστεί κανένα Νηπιαγωγείο και κανένα Δημοτικό Σχολείο στον Αποκόρωνα.

Τασσόμαστε απερίφραστα στο πλευρό των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών και απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να σταματήσουν τον εξευτελισμό του Δημόσιου Σχολείου, να μην υποβαθμιστεί κανένα Νηπιαγωγείο και κανένα Δημοτικό Σχολείο στον Αποκόρωνα και το νομό και να αφουγκραστούν επιτέλους εκπαιδευτικούς και γονείς.

Καλούμε επίσης τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Αποκορώνου, να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε έκδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτώντας να μην υποβαθμιστεί κανένα Νηπιαγωγείο και κανένα Δημοτικό Σχολείο στον Αποκόρωνα.

Αποκορωνιώτισσες και Αποκορωνιώτες, το πολυτιμότερο κομμάτι του Αποκόρωνα είναι τα παιδιά του και είναι χρέος όλων μας να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα στη Μόρφωση και την Πρόοδό τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί