Μετρούν τις πληγές από τη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα στην Κρήτη

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε «πορτοκαλί» επίπεδο όσον αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, την ώρα που στο νότιο Ρέθυμνο μετρούν τις πληγές που άφησε η μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε 15.000 στρέμματα γης.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα, Δευτέρα, σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, από σήμερα, Δευτέρα ,κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα βρεθούν στις πληγείσες περιοχές του Νότιου Ρεθύμνου στον Άγιο Βασίλειο για τις εκτιμήσεις των καταστροφών.

Δείτε επίσης:

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέα αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων (φωτο- βίντεο)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο – Μεγάλες καταστροφές- Σε ύφεση το μέτωπο

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώνονται τρία χωριά – Δύσκολη η μάχη με τις φλόγες

Κρήτη: Προληπτική εκκένωση οικισμού λόγω φωτιάς– Και εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες (βίντεο)

Φωτιά στην Κέρη- Άμεση κινητοποίηση ΠΥ και δήμου Μαλεβιζίου – Στο σημείο ο δήμαρχος Μ. Μποκέας (φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί