Παγκόσμιο στίβου: Στους τελικούς Κατερίνα Στεφανίδη και Μίλτος Τεντόγλου

Η Κατερίνα Στεφανίδη πιστή στα μεγάλα ραντεβού προκρίθηκε σε έναν ακόμη τελικό επί κοντώ (18/07, 03.25), αυτόν του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που ξεκίνησε στο Ορεγκον των ΗΠΑ. Αντίθετα με την Στεφανίδη αποκλείστηκαν οι άλλες δυο Ελληνίδες αθλήτριες η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Ελένη Πόλακ.

Δείτε επίσης: Στον τελικό του Παγκοσμίου στίβου ο Φραντζεσκάκης, εκτός ο Αναστασάκης

Όπως και στον προκριματικό του μήκους έτσι και σε αυτόν του επι κοντώ, είχαμε χαμηλές πτήσεις. Πόλακ και Κυριακοπούλου ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους από τα 4.20, ύψος που πέρασαν με την 2η προσπάθειά. Συνέχισαν στα 4.35μ. όπου η Πόλακ τα πέρασε με την 2η προσπάθεια και η Κυριακοπούλου με την 3η.

Στα 4,50 μ. ξεκίνησε η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη η οποία πέρασε το ύψος με την πρώτη της προσπάθεια. Αντίθετα, η Κυριακοπούλου και η Πόλακ δεν κατάφεραν να περάσουν το συγκεκριμένο ύψος και αποκλείστηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό πως το όριο ήταν στα 4,65μ., όμως ο προκριματικός ολοκληρώθηκε στα 4,50μ. αφού μόλις 11 αθλήτριες κατάφεραν να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο ύψος. Οι άλλες τέσσερις θέσεις συμπληρώθηκαν από αθλήτριες που είχαν ξεπεράσει τα 4,35μ. με την 1η προσπάθεια.

Δηλώσεις

Λίγο μετά τον αγώνα η Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσε στην ΕΡΤ: «Όλα έχουν πάει καλά από την προετοιμασία και σήμερα στον αγώνα. Είχε λίγο αέρα, αλλά το έχω δουλέψει αυτό και ίσως ήταν και θετικό ενόψει του τελικού. Παρότι είχα ένα πρόβλημα στα δοκιμαστικά, πέρασα και απ’ ό,τι είδα πέρασαν αθλήτριες με 4,35μ., που είναι οι χαμηλότερες εδώ και πολλά χρόνια. Πράγμα, βέβαια, αναμενόμενο μετά από ολυμπιακή χρονιά. Στον τελικό οι Αμερικανίδες μπορούν να κάνουν 4,80μ., αλλά ίσως πάνε χαμηλότερα τα μετάλλια».

Από την πλευρά της, η Νικόλ Κυριακοπούλου τόνισε: «Δεν ήταν αρκετό αυτό που έκανα. Έχει πέσει το επίπεδο φέτος. Αλλά δεν με πήγε γενικά και έφταιξαν πολλά σε αυτό. Από την προετοιμασία δεν έχει πάει τίποτα καλά. Συνεχίζω με αισιοδοξία».

Τέλος, η Ελένη Πόλακ δήλωσε: «Ήμουν καλά και ήταν στόχος ο τελικός. Αν περνούσα τα 4,50μ. Περιμέναμε πολύ ώρα για άλμα και αυτό εμένα με επηρεάζει στον αγώνα μου. Ζορίστηκα, επίσης, με τη μικρή φορά. Στο Ευρωπαϊκό ελπίζω να πάω με μεγάλη φορά. Καλή επιτυχία στην Κατερίνα Στεφανίδη».

Στον τελικό με 8,03μ ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου δικαίωσε τα προγνωστικά και με ένα άλμα στα 8μ.03 πήρε τα ξημερώματα σήμερα (16/7) την πρόκριση στον τελικό του μήκ ους (04.20, Κυριακή, 17/7)στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Όρεγκο.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης πέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια 8,03μ. ενώ οι επόμενες δύο προσπάθειες. Όμως από τους συμμετέχοντες και στα δύο γκρουπ μόνο δύο ξεπέρασαν το όριο των 8,15μ., ενώ μόλις επτά αθλητές πέρασαν τα 8μ.

Ικανοποίηση
Ικανοποιημένος από την πρόκριση στον τελικό αλλά όχι από τα άλματα του, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος δήλωσε:
“Το πρώτο άλμα φαινόταν ότι ήταν αρκετό. Ήθελα να κάνω και δεύτερο και να σταματήσω, αλλά αποφάσισα να δοκιμάσω να πηδήξω και για τρίτο, γιατί μου φάνηκε περίεργος ο διάδρομος. Ήθελα να δω τι μπορώ να διορθώσω. Πήγα πίσω τη φόρα μου, δεν ήμουν και εντελώς ενεργός, υποτίμησα τον προκριματικό. Μάλλον δεν χρειάζεται να πάω τόσο πίσω, στον τελικό χρειάζεται να προσέξω τη φορά μου, να βρω ένα καλό πάτημα και να μη σταματήσω. Θα μπω πιο ενεργά εκεί. Πέρασαν όσοι υπολόγιζα στον προκριματικό. Δεν μπορείς να κρίνεις, πάντως, πώς είναι ο καθένας από αυτόν τον αγώνα. Εμένα τα άκυρά μου ήταν καλύτερα από το έγκυρο. Έκανα λάθη, όμως, στη φορά μου».

Αποκλείστηκαν Σκαρβέλης και Λατιφλάρι

Τα πράγματα ήταν εξ ορισμού πολύ δύσκολα για τους δύο Ελληνες σφαιροβόλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, καθώς για να προκριθούν στον τελικό θα έπρεπε να σημειώσουν πανελλληνιο ρεκόρ (το όριο ήταν 21,05μ.).

Ετσι ο Νικόλας Σκαρβέλης και ο Τάσος Λατιφλάρι, πήραν την εμπειρία της συμμετοχής στη διοργάνωση. Ο πρώτος κατέλαβε την 25η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ με 19,55 μ. και προσπάθειες ακόμη στα 19,01 μ. και μία άκυρη. Μία θέση πιο κάτω παρακάτω κατέλαβε ο Λατιφλάρι με 18,98μ. στην τρίτη του βολή, ενώ είχε 18,90 μ. στην πρώτη και ήταν άκυρος στη δεύτερη.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί