Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο – Μεγάλες καταστροφές- Σε ύφεση το μέτωπο

Συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει το νότιο Ρέθυμνο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη ακόμα και τα ξημερώματα για να την περιορίσουν.

Το πρωί η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη, καθώς έπεσε ο αέρας.

Δείτε:
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώνονται τρία χωριά – Δύσκολη η μάχη με τις φλόγες

Κρήτη: Προληπτική εκκένωση οικισμού λόγω φωτιάς– Και εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες (βίντεο)

Δείτε το βίντεο από  Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Σύμφωνα με τον τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Γ. Τσικαλά, η πυρκαγιά έχει σαρώσει στο διάβα της χορτολιβαδική έκταση, ελιές και άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ στις απώλειες περιλαμβάνονται κοπάδια προβάτων και μελίσσια. Την εξάπλωσή της ευνοούν και οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στην περιοχή.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τσικάλας, σημείωσε ότι η κατάσταση είναι ελαφρώς βελτιωμένη, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να συνεχίζουν αμείωτα το έργο της κατάσβεσης.

«Είμαστε ανήσυχοι, δεν έχει κλείσει η πυρκαγιά, είναι σε εξέλιξη”, σημείωσε ο κ.Τσικαλάς, εξηγώντας ότι αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι οι ισχυροί άνεμοι και το πυροθερμικό φορτίο στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Ιωάννη Ταταράκη, οι κάτοικοι είναι ασφαλείς, ενώ δεν κάηκαν σπίτια παρόλο που η φωτιά μπήκε στο χωριό Μέλαμπες.

Υπενθυμίζεται ότι δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας. Συγκεκριμένα, ο πυροσβέστης που έφερε τραύματα είναι καλά στην υγεία του, ενώ μία ηλικιωμένη νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα.

Η καταστροφή από τις φλόγες ξεκινάει από Κρύα Βρύση, Ορνέ, Μέλαμπες, Σαχτούρια και έφτασε μέχρι τις πρώτες κατοικίες παραθεριστικές της Αγίας Γαλήνης. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή πρόκειται για μία καταστροφή η οποία θα καθυστερήσει την ανάταξη δυνάμεων στους αργότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί