Το αβγουλάκι!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Ότι ο Τύπος στην Ελλάδα είναι στα «καλύτερά» του είναι λίγο πολύ γνωστό! Ότι ο «πλουραλισμός» είναι ίδιον χαρακτηριστικό του επίσης! Άλλωστε προς επίρρωση ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου κραδαίνοντας δύο φύλλα εφημερίδων  για να τεκμηριώσει τα περί πλουραλισμού!

Ωστόσο, το «πρωτοσέλιδο» με τα «7000 αβγά που καταβρόχθισαν στην Αλεξανδρούπολη οι Αμερικανοί πεζοναύτες» συναγωνίζεται σε βλακεία το «πρωτοσέλιδο» της ίδιας εφημερίδας που βρήκε το πρότυπο του ευσυνείδητου υπαλλήλου στην είδηση του θανάτου του διευθυντή του ΕΦΚΑ Πατησίων που πέθανε ξαφνικά εν ώρα εργασίας «Παράδειγμα και έμπνευση για όλους». Πραγματικά εμπνέονται τα μάλα οι αναγνώστες και δεν βλέπουν την ώρα να τα κακαρώσουν στην γραφειάρα τους, αρκεί να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των «ηρώων» του ποιοτικού εντύπου!

Ανακεφαλαιώνοντας τα «πρώτα θέματα» των ημερών είναι η «ανάπτυξη» που έρχεται στην παραμεθόριο με τα σουλάτσα των πεζοναυτών που περιφερόμενοι στο προτεκτοράτο τους δημιούργησαν μπλάκ-άουτ σε κότες και κόκορες (να τα λέμε αυτά), ενώ το εν λόγω έντυπο καλεί τους αναγνώστες να επιδεικνύουν ανάλογο ζήλο με τον μακαρίτη πλέον πρώην διευθυντή του ΕΦΚΑ Πατησίων.

Αφήστε τις «σκανδαλοσκευωρίες» της NOVARTIS, αφήστε τις επί τιμή υπηκοότητες σε καταζητούμενους Τούρκους επιχειρηματίες που με «συστάσεις» παπάδων και υπουργών-παπατζήδων χορηγούνται αφειδώς από την πάντα προσηνή και συγκαταβατική πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας! Αυτά είναι δευτερεύουσας σημασίας γεγονότα μπροστά στον «ευσυνείδητο» διευθυντή που πέθανε στις επάλξεις και των δίκορκων αβγών που καταβρόχθισαν τα λιμασμένα πεζοναυτάκια που ειρήσθω εν παρόδω «άνοιξαν» και τα «τατουζίδικα» της πόλης όπως μας ενημέρωσε αρμοδίως το εμβριθές ρεπορτάζ του «θέματος»!

Η καταβαράθρωση της νοημοσύνης των προς ενημέρωση πολιτών είναι αντίστοιχη προς εκείνη των ωοτόκων ορνιθών που διαγκωνίζονται ποια θα κάνει πιο πολλά αβγουλάκια μπας και «τιμηθεί» από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις «υπηρεσίες» της στον αγώνα κατά της «Πουτινοκρατίας»!

Κάποτε, τα μουζωμένα πρωτοσέλιδα της «Αυριανής» αποτελούσαν το όνειδος της ελληνικής δημοσιογραφίας! Σήμερα, απλά δεν υπάρχει «δημοσιογραφία»! Ακόμα και κάποιοι που ερευνούν χαρακτηρίζονται αρμοδίως ως «συμμορίτες»!

Ωστόσο, ρουφήξτε το αβγουλάκι σας, γιατί δεν θα σας αφήσουν κανένα οι … πεζοναύτες!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί