Ν Τζανάκης: “Η Κρήτη βράζει από τον covid”!

Σε τετραψήφιο νούμερο παρέμειναν και το σαββατοκύριακο τα ημερήσια κρούσματα στην Κρήτη. Και το περασμένο διήμερο στην Κρήτη καταγράφηκαν 2.653 κρούσματα, ενώ αυξημένες παραμένουν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, χωρίς ωστόσο ακόμα να πιέζεται το σύστημα υγείας του νησιού, αν και οι ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕΘ έχουν φτάσει τους 17. Παράλληλα, στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται και τρία παιδιά.

Μιλώντας στην «ΕΡΤ» για την Κρήτη, όπου ζει και εργάζεται, ο καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, τόνισε ότι το νησί βράζει από τον ιό και ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι ότι έχουνε μειωθεί τα τεστ για τον έλεγχο της πανδημίας.

Όπως δήλωσε, «η μάσκα είναι το μόνο μέσο που μας προστατεύει από τη μόλυνση όταν θέλουμε να συγχρωτιστούμε με άγνωστο κόσμο. Τα μέτρα προστασίας είναι το κλειδί που θα μας επιτρέψουν να κρατήσουμε το πανδημικό κύμα χαμηλά», επισήμανε ο κ. Τζανάκης.

Τέλος, μιλώντας για τον ΕΟΔΥ τόνισε ότι η καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό είναι απαραίτητη ασχέτως αν εκδίδει την εβδομαδιαία έκθεσή του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί