Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Στη Βουλή η δραματική επιστολή της υπεύθυνης του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας

Στη Βουλή κατέθεσε ως αναφορά την ανοιχτή επιστολή της υπεύθυνης του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με την επισήμανση ότι η επιστολή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο «λουκέτο» στο Κοινοτικό Κέντρο. Την αναφορά συνυπογράφουν και οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης, ενώ αναδεικνύεται η δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών κυρίως σε ιατρικό προσωπικό και όχι μόνο, η παντελώς άγνοια των θεμάτων Ψυχικής Υγείας από τους αρμόδιους, καθώς και η αδιαφορία για τη λύση των προβλημάτων του τομέα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων.

Δείτε επίσης:

Λίγο πριν το λουκέτο το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου!- Δραματική επιστολή της διευθύντριας

Στο κείμενο της αναφοράς τονίζεται ότι την ώρα που υπάρχει αύξηση των αιτημάτων για παιδοψυχίατρο κατά 78%, στο KoKεΨΥΠΕ απομένει πλέον μία μόνιμη γιατρός, η υπογράφουσα την επιστολή Δ/ντρια σε θέση Υπεύθυνης (επιβαρυμένη εκτός από τον κύριο όγκο του κλινικού έργου και με όλο το διοικητικό και το γραφειοκρατικό που είναι υπέρογκο), ενώ το KοKεΨΥΠΕ είναι υποστελεχωμένο και σε άλλες ειδικότητες (όπως κοινωνικού λειτουργού, εργοθεραπευτή, διοικητικού, επισκεπτών υγείας, ψυχολόγων) σε ένα πληθυσμό που θα έπρεπε να καλύπτεται από 3 τουλάχιστον Ιατροπαιδαγωγικά (σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Π.Ο.Υ.).

Μέσα από την επιστολή αναδεικνύεται η κραυγή αγωνίας του προσωπικού του Κέντρου για το θέμα της ψυχικής υγείας: «Κινδυνεύει όλος ο τομέας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου να καταρρεύσει τουλάχιστον στην Ανατολική Κρήτη όπως σας έχω προειδοποιήσει πολλές φορές. Οι κινήσεις πρέπει να είναι άμεσες γρήγορες και αποτελεσματικές», σημειώνει η υπεύθυνη.

Οι τρεις βουλευτές, μέσα από την αναφορά στη Βουλή, ζητούν τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου, καθώς και να έχουν άμεση ενημέρωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί