Βενζίνη: Πάνω από τα 2,5 € η τιμή, ενώ ο Μητσοτάκης δίνει… χαρτζιλίκι 0,9 €, ενόψει εκλογών!

Τη στιγμή που η τιμή της βενζίνης ξεπερνάει πλέον τα 2,5 ευρώ και η ακρίβεια «καίει» τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το νέο Fuel Pass με άρωμα… εκλογών.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως η νέα επιδότηση του Fuel Pass για τα αυτοκίνητα θα ανέρχεται στα 80 ευρώ ενώ για τις μηχανές στα 60 για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Για τους κατοίκους των νησιών η επιδότηση θα είναι έως 100 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, με πλήρη παραδοχή της κυβέρνησης ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο ισοδυναμεί η σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το fuel pass 2 που με 80 ευρώ για τρεις μήνες, προσπαθεί να προσεγγίσει τους πολίτες, με δήθεν κοινωνική μέριμνα για την ακρίβεια στα καύσιμα.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκη κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, το Fuel Pass, για τα νησιά, το ποσό θα ανέρχεται στα 100 ευρώ, και στα 70 ευρώ για τα δίτροχα.

Όσον αφορά στο ντίζελ η ενίσχυση παραμένει στα 12 λεπτά ανά λίτρο στην αντλία.

Όπως είπε, η επιδότηση θα ισχύσει για τρεις μήνες, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο για βενζίνη και για ντίζελ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι με την επιδότηση αυτή η κυβέρνηση απομειώνει την τιμής της βενζίνης κατά 44 λεπτά.

Τα νέα μέτρα κοστολογούνται στα 375 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά οι δύο επιδοτήσεις για τα καύσιμα φτάνουν στο σύνολο τα 580 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί