Συνάντηση στο Ασήμι για την Εκπόνηση Θεματικού Σχεδίου Διαχείρισης για τους τομείς της γεωργίας και κτηνοτροφίας στην περιοχή των Αστερουσίων


Η ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση – διαβούλευση, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 19:00, στο Γενικό Λύκειο Ασημίου, στο πλαίσιο του έργου «Εκπόνηση θεματικού σχεδίου διαχείρισης για τον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας σε προστατευόμενες περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης» και ειδικότερα για την περιοχή των Αστερουσίων.

Στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός ολοκληρωμένων μέτρων, δράσεων και πρακτικών για τον αγροτικό χώρο, με γνώμονα την υποστήριξη των γεωργών και κτηνοτρόφων για την υιοθέτηση της αειφορίας στην παραγωγική διαδικασία.

Το έργο υλοποιείται για πρώτη φορά στην χώρα μας και αποτελεί μια πιλοτική προσέγγιση σύνδεσης της αγροτικής δραστηριότητας (γεωργία και κτηνοτροφία) με την βιοποικιλότητα. 

Ο διάλογος με τους χρήστες και τους φορείς είναι αναγκαίος, ώστε στο πλαίσιο του έργου να σχεδιαστούν και να προταθούν εξειδικευμένα μέτρα υποστήριξης των γεωργών και κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται εντός των προστατευόμενων περιοχών.

Στις συναντήσεις θα ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, όπως ισχύουν στην παρούσα φάση για την διαχείριση της πανδημίας COVID-19.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί