Μ. Συντυχάκης: Να προσληφθούν μόνιμοι αναισθησιολόγοι στο ΠΑΓΝΗ (Bίντεο)

Τη στελέχωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με μόνιμους αναισθησιολόγους, αλλά και μόνιμο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής του.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μετέφερε τα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου που διεκδικεί χρόνια την επαναφορά της πλήρους λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων, χωρίς την υποβάθμιση άλλων λειτουργιών του Νοσοκομείου, καθώς και την αύξηση των χειρουργικών κρεβατιών, με την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να αποσυμφορηθούν οι λίστες.

Όμως, όπως τόνισε, τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση δεν το πραγματοποιούν, αλλά αρκούνται σε «μπαλώματα» επικίνδυνα για ασθενείς και υγειονομικούς, επειδή προσπάθειά τους είναι να περιορίσουν στο ελάχιστο τις δημόσιες δαπάνες για τα νοσοκομεία, ενισχύοντας την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία τους, και να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Ενδεικτικό των ελλείψεων, ανέφερε ο Μ. Συντυχάκης, είναι το γεγονός ότι σε καθέναν από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τις καθαρίστριες οφείλονται δεκάδες μέρες αδειών και ρεπό, με συνέπεια τη συσσωρευμένη κόπωσή τους.

Στην απάντησή της, η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επιχείρησε να πείσει ότι στο ΠΑΓΝΗ υπάρχει υπεραρκετό προσωπικό για να λειτουργεί απρόσκοπτα, ενώ απέδωσε την έλλειψη αναισθησιολόγων σε «ένδεια» της ειδικότητας συνολικά στην Ελλάδα.

Στη δευτερολογία του όμως ο Μ. Συντυχάκης ανέδειξε ότι για να λειτουργεί το νοσοκομείο, όπως ισχυρίστηκε η υφυπουργός, στους εργαζομένους του οφείλονται δεκάδες μέρες αδειών και ρεπό, ακόμα από το 2020 και το 2021. Ακόμα οφείλονται πάνω από 150 μέρες άδειας σε καθαρίστριες του νοσοκομείου.

Γι’ αυτό επανέλαβε ότι οι λύσεις που θέλει να δίνει η κυβέρνηση είναι αποσπασματικές και οι προσπάθειές της αποσκοπούν στο να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία και επανέλαβε την ανάγκη για προσλήψεις μόνιμων αναισθησιολόγων και λοιπού προσωπικού, αλλά και την ανάγκη να δοθούν όλες οι άδειες, όπως διεκδικεί το Σωματείο Εργαζομένων.

Η υφυπουργός στη δευτερολογία προσπάθησε να απαξιώσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, λέγοντας ότι «τι αποφασίζει ο κάθε εργαζόμενος δεν είναι πολιτική Υγείας, είναι προσωπική άποψη» και χαρακτήρισε «ελληνική νοοτροπία» την ύπαρξη μόνιμου προσωπικού, που δεν υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί