Με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Φινλανδίας ο Αλ. Τσίπρας: «Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ να μην οδηγήσει σε παζάρια με Τουρκία»

Η προοπτική ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες – ευρωπαϊκές εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής της Φινλανδίας (πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) Antti Rinne και τον Jussi Saramo, επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστερής Συμμαχίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι η απόφαση για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι σεβαστή, καθώς ανήκει στον φινλανδικό λαό.

Τσίπρας
Τσίπρας

Ακόμη, ο ίδιος προσέθεσε ότι για να υποστηριχθεί η εν λόγω απόφαση, θα πρέπει να μην οδηγεί σε παραβίαση των αρχών της Φινλανδίας όσον αφορά στην τήρηση του κράτους – δικαίου και στη διατήρηση του εμπάργκο όπλων σε χώρες που διενεργούν επιθετικές επιχειρήσεις, όπως η Τουρκία.

Κυρίως, επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας, δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε παζάρια του ΝΑΤΟ για πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία δεδομένων των επιθετικών ενεργειών της στο Αιγαίο.

Τσίπρας
Τσίπρας

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό η Φινλανδία και άλλες χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος και να επανεξετάσουν τις θέσεις τους για αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, ειδικά δεδομένων των σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης Ευρωπαίων Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς και ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Τσίπρας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί