Ηράκλειο: Δικαστική δικαίωση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ και σε φορείς του Δημοσίου

Μια σημαντική δικαστική μάχη κέρδισαν σήμερα συμβασιούχοι εργαζόμενοι υπηρεσιών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμων του Νομού Ηρακλείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς θα παραμείνει στις θέσεις εργασίας του,  ένα μέρος των εργαζομένων έως τον Νοέμβριο και άλλοι εργαζόμενοι έως τον Δεκέμβριο του 2022.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Σωκράτης Βαρδάκης: «Σημαντική ανάσα για όλους τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε φορείς του Δημοσίου τομέα»

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, που βρέθηκε και αυτή τη φορά στο πλευρό τους, δήλωσε: 

«Σήμερα στον χώρο των δικαστηρίων, αλλά και έξω από αυτά, πάνω από 650 εργαζόμενοι διεκδίκησαν τη ζωή τους, την οικονομική τους επιβίωση και κέρδισαν τελικώς ακόμα μία μάχη. 

Η παραμονή στις θέσεις εργασίας τους, μέχρι το τέλος του έτους,  είναι καίρια και σημαντική για εκατοντάδες δεκάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. 

Ήδη καταθέσαμε τις προτάσεις μας για μία δίκαιη και σύννομη λύση στην ομηρία των εργαζομένων,  στη σύσκεψη της 24ης Μαΐου, στο Δημαρχείο Ηρακλείου, αναφορικά με το θέμα των συμβασιούχων.  

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων από την πρώτη στιγμή και οφείλουμε να βοηθήσουμε στην οριστική επίλυση του προβλήματος, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

Χάρης Μαμουλάκης: «Σε μια ακόμη Δικαστική μάχη έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας»

Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης, Φορέων και Οργανισμών, βρέθηκε για μια ακόμη φορά το πρωί της Παρασκευής 3/6, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους και σε δήλωσή του τόνισε: «Σε μια ακόμη δικαστική μάχη, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της Αυτοδιοίκησης, σημαντικών φορέων και οργανισμών, έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας. Αγωνίζονται για να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο μέσα από κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, παλεύουν για το αυτονόητο. Η παράταση των συμβάσεών τους είναι αναγκαία και ευελπιστούμε ότι θα δικαιωθούν.».

Στο πλευρό των συμβασιούχων έξω από τα Δικαστήρια ο Νίκος Ηγουμενίδης

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και στο πλευρό των συμβασιούχων της Αυτοδιοίκησης και Φορέων οι οποίοι έδωσαν και σήμερα μια ακόμη δικαστική μάχη για να παραμείνουν στις θέσεις τους, βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής συνομίλησε με τους εργαζόμενους και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στον αγώνα τους, ενώ σε δήλωσή του ανέφερε:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πρόκειται για εργαζόμενους που έχει μόνιμα ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση και οι φορείς του Δημοσίου. Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να τους εξαναγκάζει να τρέχουν στα Δικαστήρια για να διεκδικήσουν το αυτονόητο.  Η παράταση είναι αναγκαία μέχρι το τέλος του έτους και αφορά σε εκατοντάδες δεκάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Η εργασιακή αυτή ομηρία πρέπει επιτέλους να λήξει με γνώμονα το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και με την μόνιμη αξιοποίηση ενός προσωπικού που στήριξε νευραλγικούς τομείς του Δημοσίου όλο το τελευταίο κρίσιμο διάστημα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί