Τουλουπάκη σε ανακρίτρια: Ζητήστε τη δίωξη εκείνων που έσβησαν τα ονόματα Φρουζή, Λοβέρδου και Μανιαδάκη από τα έγγραφα του FBI

Αίτηση προς την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου κατέθεσε η εισαγγελέας Εφετών και πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη μετά και την αποκάλυψη βόμβα σχετικά με τις παραποιήσεις των εγγράφων του FBI και την αφαίρεση ονομάτων όπως για παράδειγμα του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

Στην αίτηση της η κα Τουλουπάκη αναφέρει επί λέξει τα όσα γράφονται στο έγγραφο του FBI σχετικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος κατονομάζεται ως αποδέκτη μίζας το 2012 και στη συνέχεια παραθέτει την ακριβή μετάφραση όπου ναι μεν γίνεται αναφορά στη μίζα αλλά δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου. Η κα Τουλουπάκη κάνει λόγο για «ψευδή μετάφραση» η οποία μάλιστα είναι «επιμελημένα στοχευμένη».

Δείτε:

Αποκάλυψη – βόμβα Documento: Έσβησαν από τα επίσημα έγγραφα του FBI το όνομα του Λοβέρδου ως αποδέκτη μίζας από τη Novartis!

Διαβάστε αναλυτικά την αίτηση της εισαγγελέως Τουλουπάκη:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ κα ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ

Ελένης Τουλουπάκη

Κυρία Ανακρίτρια,
Εντός της ογκωδέστατης δικογραφίας, η οποία εκκρεμεί ενώπιον σας για την ψευδοσκευωρία Novartis, μεταξύ άλλων εγγράφων ευρίσκεται και το από 25.05.2017 έγγραφο του F.B.I. [U.S. Department of Justice, Federal Bureau of Investigation], απευθυνόμενο προς εμένα, υπό την ιδιότητά μου ως Επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς (με αριθμό φακέλου 205-ΝΚ-2057320).

Το εντός της δικογραφίας αγγλικό έγγραφο του FBI αναφέρει (σελ. 6 του αγγλικού κειμένου) κατά την ορθή πιστή μετάφραση του στην ελληνική, και όχι κατά τη ψευδή μετάφραση, η οποία περιέχεται στη δικογραφία Σας, ότι:
“H NVG έγινε ο κορυφαίος κατασκευαστής φαρμάκων στην Ελλάδα με βάση τις πωλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων το 2011, παρά την τρίτη θέση στις πωλήσεις το 2008. Σημαντικά, τα μόνα φάρμακα που έλαβαν έγκριση στην Ελλάδα από το 2009 έως το 2013 ήταν αυτά που κατασκευάστηκαν από τη Novartis. Η NVG επωφελήθηκε από τα ακόλουθα:
• Το 2010, ο Ανδρέας Λοβέρδος (Υπουργός Υγείας) εισήγαγε δύο νέα φάρμακα της Νοβάρτις· το φάρμακο με μεγάλη εμπορική επιτυχία Gilenya και μια δεύτερη διατύπωση του φαρμάκου Tasigna, μέσω μιας ταχείας διαδικασίας έγκρισης και τιμολόγησης, παρά την εφαρμογή ενός σχεδίου εξοικονόμησης χρημάτων που τέθηκε σε εφαρμογή από το Υπουργείο Υγείας.
• To 2009, η NVG αγόρασε περίπου 157,940 ευρώ σε διαφημίσεις για εταιρείες μέσων επικοινωνίας που ανήκουν στους Ευθύμιο Κτενίδη, Κωνσταντίνο Ουζούνη και Βουλκίδης Media, μερικές από τις οποίες ήταν ψεύτικες εταιρείες. Η NVG έλαβε 75,000 ευρώ σε ξεπλυμένα χρήματα, τα οποία ο Φρουζής πλήρωσε στον Νίκο Μανιαδάκη (Υπουργείο Υγείας) κατά τη διάρκεια του 2009 για να αυξήσει τα ποσοστά επιστροφής για τα φάρμακα της Novartis και να αποκτήσει αθέμιτα ωφελήματα σε κανονιστικά θέματα.
• Το 2012, η NVG πλήρωσε 20.000 ευρώ στον Ανδρέα Λοβέρδο, τα οποία ξεπλύθηκαν μέσω της εταιρείας Ιατρική Εξέλιξη, για να εμποδίσει ένα ανταγωνιστικό φάρμακο να αντικαταστήσει το Lucentis (που κατασκευάζεται από τη Νovartis), ως θεραπεία πρώτης γραμμής για οφθαλμολογική χρήση.»

Ακολουθεί το αυθεντικό αγγλικό κείμενο του συγκεκριμένου προσκομιζόμενου εγγράφου:
“NVG became the top ranked drug manufacturer in Greece based on pharmaceutical sales in 2011, despite being ranked third in sales in 2008. Significantly, the only drugs that received approval in Greece from 2009 through 2013 were those manufactured by Novartis. NVG benefited from the following:
• In 2010, Andreas Loverdos (ΜοΗ) ushered two new Novartis drugs, the blockbuster drug Gilenya and a second formulation of the drug Tasigna, through an expedited approval and pricing process, despite the implementation of a money shaving plan put in place by MoH.
• In 2009, NVG purchased approximately 157,940 Euros in advertisements for media companies owned by Efthymios Ktenidis, Konstantinos Ouzounis and Voulkidis Media, some of which were sham companies. NVG received 75,000 Euros in laundered money which Frouzis paid to Nikos Maniadakis (MoH) throughout 2009 to increase reimbursement rates for Novartis’ drugs and gain unfair advantage in regulatory matters.
• In 2012, NVG paid 20.000 EUROS to Andreas Loverdos, which was laundered through Medical Development, to block a competitor drug from supplanting Lucentis (manufactured by Νovartis) as the first line treatment for ophthalmic use….”

Το ανωτέρω από 25.05.2017 έγγραφο του FBI έχει καταστεί από μέρους σας στοιχείο της άνω δικογραφίας ήδη από την 8-1-2021, ημερομηνία κατά την οποία εισφέρθηκε στη δικογραφία από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Αγγελή, ως Σχετικό υπ` αρ. 14, όπως προκύπτει από την έκθεση εγχείρισης επ` αυτού.

Ακολούθως εσείς, αποστείλατε το ανωτέρω από 25.05.2017 έγγραφο του FBI στην μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών για επίσημη μετάφραση, όπου μεταφράστηκε στα ελληνικά στις 12.04.2021 από την μεταφράστρια κα Δ. Καρατζά και φέρει τον αριθμό Φ092.22/1757, με την ένδειξη:
«Ακριβής μετάφραση από την αγγλική του συνημμένου εγγράφου, Αθήνα, 12 Απριλίου 2021. Μεταφράστρια, Δ. Καρατζά»
θέτοντας και την υπογραφή της, με βεβαίωση του γνησίου αυτής με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών και σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας από την Διευθύντρια (κ.α.α.), Ευφροσύνη Ριτσώνη.

Από την αντιπαραβολή των δύο εγγράφων, του πρωτότυπου στην αγγλική, και του κατ’ εντολήν Σας επισήμως από την Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών μεταφρασμένου, προκύπτει σαφώς και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η μετάφραση αυτού ουδόλως είναι πιστή, όπως ψευδώς βεβαιώνει η άνω Μεταφράστρια.

Μάλιστα, η ψευδής μετάφραση δεν εντοπίζεται σε τυχαία σημεία, αλλά αντιθέτως είναι επιμελημένα στοχευμένη και δη στην απόκρυψη του ονόματος του Ανδρέα Λοβέρδου κ.ά. και των παράνομων ενεργειών, στις οποίες ο Ανδρέας Λοβέρδος κ.ά. ενεπλάκησαν για την αθέμιτη προώθηση των συμφερόντων της εταιρείας Novartis, όπως αυτές αναλυτικά αναφέρονται στο άνω από 25.05.2017 έγγραφο του FBI.

Συνεπώς, προδήλως σκόπιμα, η επίσημη μετάφραση που έγινε από την ως άνω μεταφράστρια δολίως δεν αναφέρει και έχει δολίως αφαιρέσει:
1ον] το Ονοματεπώνυμο και την Ιδιότητα του (τότε) Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος κατά το αγγλικό πρωτότυπο κείμενο «το έτος 2010 ο Ανδρέας Λοβέρδος (Υπουργός Υγείας) εισήγαγε δύο νέα φάρμακα της Νοβάρτις» («In 2010, Andreas Loverdos (ΜοΗ) ushered two new Novartis drugs») και μάλιστα παραλείπει το ονοματεπώνυμο του υπουργού (ANDREAS LOBERDOS) και την ιδιότητά του (Υπουργός Υγείας-MoH) και μάλιστα σε δύο σημεία της ίδιας σελίδας (σελ. 6) του εγγράφου, αφού ενώ πιο κάτω το αγγλικό πρωτότυπο έγγραφο αναφέρει «In 2012, NVG paid 20.000 EUROS to Andreas Loverdos, which was laundered through medical development, to block a competitor drug from supplementing Lucentis (manufactured by Novartis) as the first line treatment for ophthalmic use», δηλαδή σε πιστή μετάφραση:
«Το 2012, η NVG πλήρωσε 20.000 ευρώ στον Ανδρέα Λοβέρδο, τα οποία ξεπλύθηκαν μέσω της εταιρείας Ιατρική Εξέλιξη, για να εμποδίσει ένα ανταγωνιστικό φάρμακο να αντικαταστήσει το Lucentis (που κατασκευάζεται από τη Νovartis), ως θεραπεία πρώτης γραμμής για οφθαλμολογική χρήση.»,
παρά ταύτα ομοίως ανεξήγητα και για δεύτερη φορά η μεταφράστρια παραλείπει να αναφέρει το ονοματεπώνυμο του πρώην Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, μεταφράζοντας όχι πιστά τα δύο επίμαχα τμήματα του εγγράφου ως εξής:
«-Το 2010, εισήχθησαν δύο νέα φάρμακα της Novartis. Το φάρμακο Gilenya με μεγάλη εμπορική επιτυχία και μια δεύτερη διατύπωση του φαρμάκου Tasigna, μέσω μιας ταχείας διαδικασίας έγκρισης και τιμολόγησης, παρά την εφαρμογή ενός σχεδίου εξοικονόμησης χρημάτων που τέθηκε σε εφαρμογή από το Υπουργείο Υγείας.
……
-Το 2012, η NVG πλήρωσε 20.000 ευρώ ως δωροδοκία που ξεπλύθηκε μέσω της Medical Development, για να εμποδίσει ένα ανταγωνιστικό φάρμακο να αντικαταστήσει το Lucentis (που κατασκευάζεται από τη Novartis) ως θεραπεία πρώτης γραμμής για οφθαλμική χρήση».
Σημειώνεται, ότι η ίδια μεταφράστρια όχι μόνο παρέλειψε να αναφέρει το ονοματεπώνυμο του Υπουργού που συγκεκριμένα κατονομάζεται στο αγγλικό κείμενο και μάλιστα δυο φορές, αλλά μεταφράζει όχι πιστά τη φράση: In 2010, Andreas Loverdos (ΜοΗ) ushered two new Novartis drugs…», που σε πιστή μετάφραση θα έπρεπε να είναι: «το έτος 2010 ο Ανδρέας Λοβέρδος (Υπουργός Υγείας) εισήγαγε δύο νέα φάρμακα της Νοβάρτις», ως εξής: «Το 2010 εισήχθησαν δύο νέα φάρμακα της Νοβάρτις».
Είναι προφανές ότι η αναφορά εισήχθησαν, αντί του ορθού ότι (ο Υπουργός Υγείας ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ) εισήγαγε, διαφοροποιεί ουσιωδώς το πραγματικό νόημα του αγγλικού κειμένου και «αποχρωματίζει ποινικά» την αναφερόμενη στο πρωτότυπο κείμενο συμπεριφορά του συγκεκριμένου κατονομαζόμενου υπουργού («εισήγαγε»), μετατρέποντας την σε αόριστη ενέργεια πιθανόν τρίτου μη κατονομαζομένου προσώπου («εισήχθησαν»), εξαφανίζοντας τον δράστη της πράξης.
Ομοίως, με το ίδιο σκεπτικό με την μετάφραση, όπως την ποίησε η μεταφράστρια, «αποχρωματίζεται ποινικά» και η αναφερόμενη στο πρωτότυπο έγγραφο συμπεριφορά ότι «Το 2012 η Νοβάρτις πλήρωσε 20.000 ευρώ στον Ανδρέα Λοβέρδο …», αφού στη μετάφραση δολίως παραλείπεται η αναφορά του ονόματος του συγκεκριμένου υπουργού και πλέον αναφέρεται ότι «Το 2012 η NVG πλήρωσε 20.000 ευρώ ως δωροδοκία».

Το έγγραφο αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο στοιχείο της δικογραφίας, η δε αξιοπιστία του, πέραν του προαναφερθέντος περιεχομένου του, έγκειται και στο γεγονός ότι όπως ρητά αναφέρει και το ίδιο το πρωτότυπο κείμενο και μάλιστα με έντονη γραφή (bold) – ιδ. σελ. 2 του μεταφρασμένου κειμένου και σελ. 4 του πρωτοτύπου- όσα αναφέρονται σε αυτό έχουν ως πηγή τους δύο μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος των αμερικανικών αρχών.

2ον] το Επώνυμο του Φρουζή και το Ονοματεπώνυμο του Νίκου Μανιαδάκη στο χωρίο, στο οποίο ρητά αναφέρεται ότι:
«Η NVG έλαβε 75,000 ευρώ σε ξεπλυμένα (σ.σ. και όχι νομιμοποιημένα ως μεταφράζεται επιμελώς για να δοθεί εντύπωση νομιμότητας) χρήματα, τα οποία ο Φρουζής πλήρωσε στον Νίκο Μανιαδάκη (Υπουργείο Υγείας) κατά τη διάρκεια του 2009 για να αυξήσει τα ποσοστά επιστροφής για τα φάρμακα της Novartis και να αποκτήσει αθέμιτα ωφελήματα σε κανονιστικά θέματα.»

Κυρία Ανακρίτρια

Επειδή η άνω δόλια ψευδής μετάφραση, η οποία είχε ως στόχο να αποκρυβεί μεταξύ άλλων και η κατά το άνω έγγραφο του FΒΙ παράνομη δράση του Ανδρέα Λοβέρδου, η οποία με τη σειρά της είναι κομβικής σημασίας για την μη θεμελίωση των ανυπόστατων κατηγοριών του σε βάρος μου περί μη νόμιμης άσκησης ποινικής δίωξης και άρα είναι κομβικής σημασίας για την ανάγλυφη ανάδειξη και απόδειξη της αθωότητάς μου, γεννά πλείστες ποινικές ευθύνες για όλους όσοι μεθόδευσαν και υλοποίησαν αυτό το εγκληματικό σχέδιο, το οποίο έχει δύο στόχους:
1] την απόκρυψη των ποινικών ευθυνών του Ανδρέα Λοβέρδου· και
2] τη θεμελίωση δικών μου ανύπαρκτων ποινικών ευθυνών για μη νόμιμη δίωξη του τελευταίου,
με αποτέλεσμα να εγείρονται ζητήματα ευθυνών εκ πρόδηλης κατάχρησης εξουσίας.

Επειδή πέραν του Ανδρέα Λοβέρδου, δολίως παραλείπονται από την άνω μετάφραση και τα ονόματα του Φρουζή και Μανιαδάκη, ως επίσης και η παράνομη δωροδοκία του Μανιαδάκη από τον Φρουζή, προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά επιστροφής για τα φάρμακα της Novartis και να αποκτήσει αθέμιτα ωφελήματα σε κανονιστικά θέματα.

Επειδή συνεπώς από την άνω μετάφραση δολίως παραλείφθηκαν τα ονόματα και οι πράξεις των κατηγόρων εμού και των λοιπών Εισαγγελέων Διαφθοράς, τα ονόματα των οποίων (κατηγόρων μας μάλιστα) είναι εμφανέστατα στο αγγλικό κείμενο ακόμη και για το πιο ανεκπαίδευτο μάτι, πολλώ δε μάλλον για το μάτι έμπειρου αναγνώστη.

Επειδή η άνω δόλια ψευδής βεβαίωση είναι εξαιρετικά σοβαρή και πλήττει το κύρος της ανακριτικής διαδικασίας, καθώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι καίτοι παραποιήθηκε κρίσιμο στοιχείο κρίσιμο της δικογραφίας και δη έγγραφο του Αμερικάνικου FBI, εσείς ως διενεργούσα την ανακριτική έρευνα, όχι μόνο δεν επισημάνατε την εγκληματική αυτή ενέργεια, αλλά επιπλέον παραστήσατε (ενώπιον των παραγόντων της διαδικασίας, των κατηγορουμένων και προσεχώς, αν όχι ήδη και, του Δικαστικού Συμβουλίου) ότι συντρέχουν οι σε βάρος εμού και των λοιπών Εισαγγελέων Διαφθοράς κατηγορίες με βάση παραποιημένη ψευδή μετάφραση του πρωτότυπου εγγράφου του FBI!!!

Έτσι επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά το αληθές των δηλώσεων και της απολογίας μου περί των κατασκευασμένων κατηγοριών, που ομολογουμένως περίτεχνα μεθοδεύτηκαν σε βάρος μου και σε βάρος των λοιπών Εισαγγελέων Διαφθοράς και για την εγκληματική εδραίωση των οποίων, οι ωφελούμενοι και οι συνεργοί τους, απέκτησαν αθέμιτη πρόσβαση στην ανακριτική δικογραφία και έφθασαν μέχρι το σημείο να νοθεύσουν, μέσω ψευδούς βεβαίωσης το άνω κρίσιμο έγγραφο του FBI, η βαρύτητα του οποίου σας έχει επανειλημμένως επισημανθεί.

Επειδή από τα ανωτέρω επιβεβαιώνεται ότι έχει πληγεί ανεπανόρθωτα το κράτος δικαίου και το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία καλείται να κρίνει μια μείζονος σημασίας υπόθεση, με τεράστιες ευρωπαϊκές και διεθνείς προεκτάσεις, με βάση νοθευμένο και παραποιημένο ανακριτικό υλικό.

Επειδή οι ποινικές ευθύνες που έχουν γεννηθεί επιτείνονται από το ότι τα σκόπιμα «κενά/παραποιήσεις» αναδεικνύονται ήδη από την ελληνική μετάφραση, αφού από αυτήν απουσιάζουν τα υποκείμενα των αναφερόμενων αδικημάτων.

Επειδή τα ανωτέρω αποτελούν μια μόνο πτυχή της άρτια οργανωμένης και κατασκευασμένης καταδίωξης των εισαγγελέων αλλά και όσων άλλων τόλμησαν να εκτελέσουν το καθήκον τους και να ερευνήσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο ζημίωσε κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τους Έλληνες πολίτες και τους αποστέρησε το πολυτιμότερο αγαθό, το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία, ενώ παράλληλα έβλαψε και τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επειδή είναι πλέον πασιφανές μετά και από την ανωτέρω αποκάλυψη ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες και εστιασμένες να πλήξουν εμάς τους κατηγορουμένους που απλά κάναμε ευσυνείδητα τη δουλειά μας.

Επειδή η ανωτέρω αποδεδειγμένη καταγγελία προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα σειρά καταγγελιών, με τις οποίες σας έχει αιτιολογημένα εντοπιστεί από τους κατηγορούμενους στην ψευδοσκευωρία Novartis ότι κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την αθωότητα μου, είτε δεν συμπεριελήφθησαν καίτοι ζητήθηκαν, είτε έγινε επίκληση και χρήση στοιχείων, χωρίς καν να υπάρχουν στη δικογραφία, και μάλιστα με περιεχόμενο διαφορετικό του αληθινού, με αποτέλεσμα να προκύπτει συστηματική και άρτια δομημένη προσπάθεια εξαφάνισης και αποκλεισμού από την δικογραφία των στοιχείων, από τα οποία προκύπτει η αθωότητά μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και για όσους άλλους προκύψουν από τη μελέτη των λοιπών εγγράφων και στοιχείων της ανακριτικής δικογραφίας Σας,
αφού πλέον προκύπτουν σαφείς και αδιαμφισβήτητες ενδείξεις προκλητικής και θρασύτατης παραποίησης του ανακριτικού σας υλικού

ΑΙΤΟΥΜΑΙ
Α) Όπως εφεξής προβείτε στις νόμιμες ενέργειες με βάση τα ανωτέρω.
Β) Όπως συμπληρώσετε την κυρία ανάκριση με νέα επίσημη ακριβή μετάφραση του άνω από 25.05.2017 εγγράφου του FBI και εν συνέχεια όπως προβείτε στην έκδοση τυπικών κλήσεων επί του αδικήματος που βασίστηκε στο παραποιημένο αυτό έγγραφο.
Γ) Όπως διατάξετε την επανάληψη της μετάφρασης όλων των εντός της δικογραφίας εγγράφων που έχουν συνταχθεί στην αγγλική, αφού προέκυψαν βάσιμες ενδείξεις ότι η διενεργηθείσα είναι επιλεκτικά σε πλείστα σημεία της ψευδής.
Δ) Όπως ενεργήσετε τα νόμιμα για την ανακοίνωση των ανωτέρω στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών επί τω τέλει αναζήτησης και απόδοσης των κατά νόμον ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων.
Ε) Όπως άμεσα ενημερώσετε για τα ανωτέρω, τους εισαγγελικούς/δικαστικούς λειτουργούς που έχουν επιληφθεί της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου και εκκρεμεί προς πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών και όπως τους αποστείλετε προς συσχετισμό, το άνω από 25.05.2017 έγγραφο του FBI, όπως σας έχω ζητήσει εδώ και δύο (2) βδομάδες, χωρίς όμως να έχετε προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια μέχρι σήμερα.
ΣΤ) Όπως άμεσα ενημερώσετε το ανήκον στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ FBI, για τα ανωτέρω, για τις κατά νόμον συνέπειες.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου
κατά παντός υπευθύνου

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2022
Μετά τιμής

Ελένη Τουλουπάκη
Αντεισαγγελέας Εφετών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί