«Η συμφωνία για τα τεθωρακισμένα στην Ουκρανία έκλεισε στη συνάντηση Σολτς-Μητσοτάκη» – Έκθετο το Μαξίμου από την ανακοίνωση της γερμανικής καγκελαρίας

«Ο Γερμανός Καγκελάριος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησαν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συμφώνησαν επίσης σε αυτή την ανταλλαγή. Όπως ήδη αναφέρθηκε, αφορά γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού Marder, τα οποία θα παραλάβει η Ελλάδα. Η Ελλάδα από την πλευρά της θα δώσει αντίστοιχα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία», είπε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος στη EURACTIV Γερμανίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Η δήλωση αυτή έρχεται να διαψεύσει τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου που υποστήριξε ότι ο Όλαφ Σολτς αναφέρθηκε σε συμφωνία αποκαλύπτοντας την «πρόοδο των επαφών που είχαν γίνει μεταξύ των δύο πλευρών» στις διαπραγματεύσεις των αντίστοιχων στρατιωτικών επιτελείων.

Ακόμη χειρότερα, επιβεβαιώνει ότι ήταν ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που προχώρησε στη συμφωνία, πριν η «πρόοδος των επαφών» εξελιχθεί σε συμφωνία από την πλευρά της Ελλάδας σε επίπεδο στρατιωτικό.

Έτσι, μετά το «καπέλωμα» των προσπαθειών από το ελληνικό επιτελείο να επιτευχθούν οι βέλτιστοι όροι ανταλλαγής των ελληνικών BMP-1 με τα γερμανικά Marder σε επίπεδο εξοπλισμού, κόστους ανταλλακτικών, εκπαίδευσης, συντήρησης κτλ., οι Γερμανοί μπορούν τώρα να δηλώνουν ότι «τώρα συντονίζονται όλες οι λεπτομέρειες», όπως είπε ο Γερμανός εκπρόσωπος Τύπου.

«Η συμφωνία για τα τεθωρακισμένα στην Ουκρανία έκλεισε στη συνάντηση Σολτς-Μητσοτάκη»: «Αδειάζει» το Μαξίμου η γερμανική καγκελαρία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί