Στη Βουλή από τον Ν. Ηγουμενίδη η θετική γνωμοδότηση για κατεδάφιση των σχολικών σεισμόπληκτων κτιρίων και ανέγερση νέων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Σε μια άμεση κοινοβουλευτική ενέργεια προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης μετά την χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας για την κατεδάφιση των σεισμόπληκτων κτιρίων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου.

Ο βουλευτής κατέθεσε αναφορά σε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους Υπουργούς με τη συνυπογραφή των βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη και Χάρη Μαμουλάκη θέτοντας υπόψη το επίσημο πρακτικό της τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη θετική γνωμοδότηση για την κατεδάφιση των σχολικών κτιρίων που στεγάζουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου και το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και υπέρ της κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων.

Μέσα από το πρακτικό διαφαίνεται  η ανάγκη για την εκκίνηση των διαδικασιών για την ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων ώστε οι μαθητές και μαθήτριες της περιοχής που δοκιμάστηκαν από τον καταστρεπτικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 να αποκτήσουν νέα, σύγχρονα και ασφαλή σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από το κείμενο της αναφοράς ζητείται η άμεση απάντηση των Υπουργείων, οι αντίστοιχες ενέργειες και αναλυτική ενημέρωση επί αυτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί