Πανελλαδικές: Πρεμιέρα για τα ΕΠΑΛ με Νέα Ελληνικά

«Πρεμιέρα» σήμερα για τους υποψηφίους των Πανελλήνιων εξετάσεων 2022 στα Επαγγελματικά Λύκεια, οι οποίοι διαγωνίζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν φέτος με πάνω από 9.000 υποψήφιους και υποψήφιες που θα μείνουν εκτός της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Μάλιστα, αρκετοί αναμένεται να είναι και φέτος οι μαθητές των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ που θα αποκλειστούν λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών από την εξάπλωση του κορονοίού.

Συγκεκριμένα, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενόψει των ενδοσχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων, η μάσκα θα διατηρηθεί. Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και στην Τριτοβάθμια, ενόψει της εξεταστικής εαρινού εξαμήνου. Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ισχύει η διενέργεια ενός rapid test την εβδομάδα.

Αύριο, Παρασκευή 3 Ιουνίου, παίρνουν τη «σκυτάλη» οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Το πρόγραμμα για τα ΕΠΑΛ

panellinies_programma_epal_2022
panellinies_programma_epal_2022
panellinies_programma_epal_2022

Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

panellinies_programma_2022

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις μάσκες

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοίνωσε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολείαIEKΠανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Το Υπουργείο Παιδείας παροτρύνει τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19. Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί