Στο μικροσκόπιο η ανάρτηση του γυμναστή που αυτοκτόνησε στη Θεσσαλονίκη – Κατήγγειλε κύκλωμα εκβιαστών, αναφορά στην υπόθεση Μπίκα

Είχε αναφέρει δύο φορές σε 15 μέρες τις σκέψεις του να αυτοκτονήσει

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση της αυτοχειρίας του 50χρονου γυμναστή Γιώργου Παπαναούμ στη Θεσσαλονίκη ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος το μεσημέρι της Τρίτης μέσα στο γυμναστήριο που διατηρούσε.

Οι αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα προσωπικά του αντικείμενα και τις ηλεκτρονικές του συσκευές προκειμένου να λάβουν απαντήσεις σχετικά με την τελευταία ανάρτηση που φέρεται να έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, λίγη ώρα πριν βάλει τέλος στη ζωή του στην οποία και κάνει λόγο για κύκλωμα που εξαπατά επιχειρηματίες αλλά και για μια γυναίκα, παλιά του συμμαθήτρια που του απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η εμπλοκή στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα

Μάλιστα, το κύκλωμα συνδέεται και με την γνωστή υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα την Πρωτοχρονιά σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο αυτόχειρας επισημαίνει ότι η γυναίκα που τον εξαπάτησε την οποία και κατονομάζει είναι στενό συγγενικό πρόσωπο της 17χρονης που συνόδευσε τη 24χρονη Γεωργία στο πάρτι της πρωτοχρονιάς. Ο 50χρονος γυμναστής αναφέρει στην ανάρτησή του τους λόγους που τον οδήγησαν στην ψυχολογική κατάρρευση και την οικονομική καταστροφή και υποστηρίζει ότι διατηρούσε σχέση μαζί της και τελικά τον διέλυσε οικονομικά και συναισθηματικά. Υποστηρίζει δε, ότι ήταν παρών ο ίδιος όταν η συγκεκριμένη γυναίκα παρότρυνε την 17χρονη κόρη της να πάει στο συγκεκριμένο πάρτι και της έλεγε τι να κάνει με τους γόνους της οικογένειας των επιχειρηματιών

Ο Γιώργος Παπαναούμ, επικροτεί, μάλιστα, την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Κυριακής Κλιάμπα, να μπει η υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι η καταγγελία της 24χρονης υπήρξε ψευδής και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας».

Η γυναίκα που τον εκμεταλλεύτηκε κατάφερε να του αποσπάσει όπως λέει αρχικά, 90.000 ευρώ και στην συνέχεια ακόμη 400.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσει όλη του την περιουσία. Μετά από αυτήν την πράξη, όπως αναφέρει στην τελευταία του ανάρτηση, η γυναίκα εξαφανίστηκε και διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ψυχολογικά, παρόλο που δεν το έδειχνε στους δικούς του ανθρώπους.

Είχε αναφέρει δύο φορές σε 15 μέρες τις σκέψεις του να αυτοκτονήσει

Ο 50χρονος γυμναστής φαίνεται πως σκεφτόταν καιρό την αυτοκτονία, όπως προκύπτει από μαρτυρίες. Tις τελευταίες 15 μέρες είχε αποκαλύψει σε δυο ανθρώπους τις σκέψεις του για αυτοκτονία και μάλιστα εκείνοι είχαν ειδοποιήσει και τις αρχές.

Η πρώτη φορά ήταν πριν από περίπου 15 μέρες, όπως αποκαλύπτει το makthes.gr, όταν ο 50χρονος γυμναστής είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του ότι δεν είναι καλά ψυχολογικά και ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και επικοινώνησαν οι αρχές με τον 50χρονο και τους οικείους του. Τόσο όμως ο γυμναστής αλλά και οι συγγενείς του είχαν πει πως δεν χρειάζονται την συνδρομή της αστυνομίας.

Την περασμένη Δευτέρα, μόλις μια μέρα πριν βάλει τέλος στη ζωή του μέσα στο γυμναστήριό του, ο 50χρονος είχε μιλήσει για τις σκέψεις αυτοκτονίας σε στενή του φίλη. Κι εκείνη ανησύχησε και ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα Τούμπας, αλλά όταν οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον γνωστό γυμναστή, εκείνος και οι δικοί του υποστήριξαν πως το είπε εν τη ρύμη του λόγου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τη Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας κατέθεσε και η πρώην γυναίκα του 50χρονου, με την οποία διατηρούσαν καλές σχέσεις. Η γυναίκα γνώριζε όλα όσα είχαν συμβεί στον πρώην σύζυγό της. Ανέφερε στις αρχές τα οικονομικά προβλήματα που του είχαν προκύψει αλλά μίλησε και για την γυναίκα που καταγγέλλει στο σημείωμα του ο 50χρονος.

Οι αρχές συμβούλευσαν την πρώην σύζυγο του 50χρονου να τους ειδοποιήσει άμεσα αν της αναφέρει ξανά σκέψεις αυτοκτονίας. Αλλά λίγες ώρες αργότερα, ο γυμναστής είχε κάνει τις σκέψεις του πράξη, βυθίζοντας στο πένθος όσους τον γνώριζαν.

Οι αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα προσωπικά του αντικείμενα και τις ηλεκτρονικές του συσκευές προκειμένου να λάβουν απαντήσεις σχετικά με την τελευταία ανάρτηση που φέρεται να έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία και κάνει λόγο για κύκλωμα που εξαπατά επιχειρηματίες αλλά και για τη γυναίκα αυτή, παλιά του συμμαθήτρια που του απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό, αρχικά, 90.000 ευρώ και στην συνέχεια ακόμη 400.000.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί