«Έφυγε» στα 38 του ο ράπερ ΔΠΘ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά το άκουσμα της είδησης πως ο 38χρονος ράπερ ΔΠΘ έφυγε από τη ζωή.

Ο Μιχάλης Αντωνιάδης έγινε πολύ γνωστός με τους «Ψυχόδραμα 07», ενώ κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει και τα προσωνύμια «Το Μαύρο Λούκι», «Δεύτερο Πρόσωπο Θλιμμένο» και «Δαίμονας Παιδί Θεού». Η σχέση του με την μουσική άρχισε το 1996 με ακούσματα από τους Public Enemy, Cypress Hill και Body Count, με αποτέλεσμα μαζί με άλλα άτομα από την Ρόδο όπου έμενε να αρχίσουν να ασχολούνται πιο σοβαρά, με το πέρασμα του καιρού.

Οι λόγοι του θανάτου του δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο την απώλεια του επιβεβαίωσαν άτομα της σκηνής όπως ο «Εθισμός» και οι «Στίχοιμα».

Ο ίδιος έλεγε για τον εαυτό του και την καλλιτεχνική του ταυτότητα:

“Ονόμασα τον εαυτό μου ΔΠΘ γύρω στο ’98 όπου ξεκίνησα να γράφω και τους πρώτους μου στίχους. Τότε εγώ και ένας ακόμα φίλος μου δημιουργήσαμε ένα πρώιμο ραπ σχήμα με όνομα Ψυχόδραμα. Αρχικά το ΔΠΘ δεν ήταν τίποτα άλλο από τα αρχικά των λέξεων μιας πρότασης (δεν παίζει θέμα=όλα καλά). Στην πορεία θέλησα να δώσω μια πιο βαθιά έννοια και να γίνω πιο συγκεκριμένος, έτσι προέκυψε το “Δεύτερο Πρόσωπο Θλιμμένο”, επηρεασμένο από τη θεατρικότητα του όρου Ψυχόδραμα. Συνέδεσα το όνομα αυτό με κάποιες πολύ προσωπικές – οικογενειακές καταστάσεις, αλλά και με την τάση μου να γράφω στίχους, κυρίως όταν ένιωθα αρνητικά συναισθήματα, όπως θλίψη, οργή, αδικία, εξ ου και το “θλιμμένο”. Το δεύτερο δήλωνε την θέση μου στο γκρουπ, αφού ήμασταν 2 αυτοί που γράφαμε και ερμηνεύαμε τους στίχους μας”.

Σε συνέντευξή του πριν από μερικά χρόνια είχε δηλώσει πως το ΔΠΘ σημαίνει και “Δαίμονας Παιδί Θεού”, όρος που τον εξέφραζε καλύτερα μεγαλώνοντας.

Σημειώνεται πως το 2015 ο ΔΠΘ έφυγε από τους “Ψυχόδραμα 07” και υιοθέτησε το καλλιτεχνικό όνομα “Μαύρο Λούκι”.

Το “αντίο” των χρηστών στα social media

Η ανάρτηση του ράπερ “Εθισμός”

Πέθανε ο ράπερ ΔΠΘ από τους

Το συγκινητικό “αντίο” του ράπερ “Άγνωστος Χειμώνας”

“Εκεί που ζω πατώ στη γη μα δεν μπορω να βρω τον ουρανό.. χαρτί για το μολύβι μου βαρύ καπνό για να το φανταστώ ενώ.. κυλάει η φωνή μου σε λευκές γραμμές, δεν έχω λόγο να φανώ.. παντού σιγή παντού κενό…..”, έγραψε ο μουσικός “Άγνωστος Χειμώνας” σε ανάρτησή του στο Facebook, αποχαιρετώντας τον ράπερ Μιχάλη Αντωνιάδη.

Το αντίο του ράπερ Τζαμάλ

Ο γνωστός ράπερ Τζαμάλ, μοιράστηκε στα social media, ένα ηχητικό μήνυμα του ΔΠΘ, που φαίνεται να του έστειλε την Τρίτη, στο οποίο ο ΔΠΘ του προτείνει να κάνουν μια νέα συνεργασία.

Η τιμή θα ήταν όλιη δική μου φιλαράκι. Θα το κάνουμε στην άλλη μεριά. Καλο ταξίδι ρε Μάκο. Αθάνατος, γράφει ο Τζαμάλ στην περιγραφή της ανάρτησης.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί