Στη σύσκεψη στη Λότζια για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

 Στην ευρεία σύσκεψη, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη Λότζια, για τα μείζονος σημασίας ζητήματα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης», παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Αναφορικά με το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, οι βουλευτές εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή της κυβέρνησης να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ένα έργο έτοιμο για δημοπράτηση, με ολοκληρωμένες όλες τις διαδικασίες ωρίμανσης, να μπει «στον πάγο», αναμένοντας να γίνουν από την αρχή οι αντίστοιχες διαδικασίες για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων και την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο.

Εδώ και τρία χρόνια, σε αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, τα αρμόδια Υπουργεία απαντούν αορίστως ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, οι οποίες προφανώς και υφίστανται, προκαλώντας αισθήματα αγανάκτησης στην τοπική κοινωνία. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πρότειναν την αποσύνδεση του έργου της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο από το “πακέτο” έργων, όπως διαμορφώθηκε από την Κυβέρνηση της ΝΔ που περιλαμβάνει την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων και την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο.

Ιδιαίτερη ανησυχία εξέφρασαν οι βουλευτές και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς διαφαίνεται ο κίνδυνος μετατροπής της σε στρατιωτική βάση, αντί για αναπτυξιακό κέντρο, προσανατολισμένο να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Το κυριότερο πρόβλημα που ανακύπτει βεβαίως, είναι ότι οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης προχωρούν, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη της τοπικής κοινωνίας, του Δήμου Ηρακλείου που κατέχει πάνω από το ⅓ της έκτασης του Αεροδρομίου, αλλά ούτε και της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δεσμεύτηκαν ότι θα σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου, ώστε να μην αποκλειστεί από την Κυβέρνηση, από κάθε συζήτηση για τη διαμόρφωση της πρότασης για την αξιοποίηση της έκτασης του Αεροδρομίου Ηρακλείου. Επιπλέον, δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν την άσκηση πίεσης προς τα αρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Δικαιοσύνης, με στόχο την υλοποίηση του έργου ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί