Περιφέρεια Κρήτης: Πρωτοπορεί με αυτόνομη δωρεάν ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Συμβολική φωταγώγηση του κεντρικού κτηρίου στο Ηράκλειο

Η Περιφέρεια Κρήτης πρωτοπορεί για άλλη μια φορά, στηρίζοντας τις ενεργειακές κοινότητες και είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που το κεντρικό της κτήριο ρευματοδοτείται πλέον δωρεάν από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας!
Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ενταχθεί στην επιτυχημένη σύνδεση του πρώτου έργου της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας όπου επιτεύχθηκε παράλληλα ο ενεργειακός συμψηφισμός για τα μέλη της που συμμετέχουν σε αυτό, με δωρεάν ρεύμα για τα επόμενα 25 χρόνια! Πρόκειται για το πρώτο Φωτοβολταϊκό πάρκο συμψηφισμού ενέργειας, ισχύος 405 kW, το οποίο συνδέθηκε πρόσφατα στο ηλεκτρικό δίκτυο.
Για αυτό το κομβικής σημασίας γεγονός, που σηματοδοτεί τη νέα φιλοσοφία ενεργειακής επάρκειας στο νησί μας, θα πραγματοποιηθεί συμβολική φωταγώγηση του κτηρίου, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία αυτή, και διαδίδοντας το μήνυμα της αειφορίας και της βιωσιμότητας για τις υποδομές και τις δράσεις που υλοποιούνται στο νησί μας.
Η μετάβαση στα νέα δεδομένα θα γίνει μέσω συμβολικής φωταγώγησης της Περιφέρειας, σε εκδήλωση την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022 και ώρα 8.30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να αναδειχθεί η φιλοσοφία της ενότητας και διάδρασης, με στόχο την ενεργειακή δημοκρατία και δικαιοσύνη, μέσω της αξιοποίησης των φυσικών πόρων που διαθέτει ο τόπος μας.
Παρόντες θα είναι, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Αντιπεριφερειάρχες, μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου, στελέχη των υπηρεσιών Περιβάλλοντος-Ενέργειας της Περιφέρειας, της Μινώα Ενεργειακής, ενώ έχουν προσκληθεί Δήμαρχοι, στελέχη Αυτοδιοίκησης και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι.
“Η Περιφέρεια Κρήτης, σταθερά προσανατολισμένη στους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης που καθορίζονται τόσο από το Εθνικό όσο και από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο, ειδικά στην παρούσα περίοδο σύνθετης κρίσης που διανύουμε, αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξή της στις Ενεργειακές Κοινότητες και τη στόχευση στην χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εκφράζοντας την προτροπή και στήριξη του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο θεσμό της δημιουργίας Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί