Αλίμονο στους νέους…

Του Μιχάλη Τζανάκη

Κοντά στα διάφορα απολύτως «φαιδρά» που έχουν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό προστέθηκε και το βαθιά «φιλοσοφημένο» δίλημμα «βαριοπούλες ή βιβλιοθήκες»!

Λοιπόν, επειδή πλέον η στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων τείνει να εξελιχθεί σε «φετίχ» της Κυβέρνησης των «αρίστων» ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Δεν είναι η πρώτη φορά που οι νέοι και νέες μπαίνουν στο στόχαστρο της Κυβέρνησης. Μέχρι πρότινος ήταν οι βασικοί «υπόλογοι» για την υπερ-μετάδοση του covid-19, όπου νυχθημερόν μας ενημέρωναν για τα «πάρτι» μετάδοσης του ιού που τεκμηρίωναν με τρόπο «έγκυρο» την πορεία της πανδημίας στην χώρα. Μόλις τέλειωσε το ένα παραμύθι ξεκίνησε εκείνο της «βαριοπούλας» όπου οι νέοι εμφανίζονται περίπου ως τα «ρεμάλια της Φωκίωνος Νέγρη» και η έμπλεη αποφασιστικότητας και δημοκρατικότητας υπουργός Παιδείας σε στενή συνεργασία με τους μηχανισμούς προπαγάνδας βάζουν στο εκτελεστικό απόσπασμα μια ολόκληρη γενιά που αντιστέκεται στην ανέγερση … βιβλιοθηκών στην Ελλάδα!

Επειδή όλοι έχουμε παιδιά και γνωρίζουμε πολύ καλά –σίγουρα καλύτερα από τα φερέφωνα των πετσοταϊσμένων ΜΜΕ- τα καλά και τα αρνητικά μιας γενιάς που την μεγαλώνουμε σε ένα κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον ας πούμε κι εμείς την άποψή μας!

Λοιπόν οι «βιβλιοθήκες» μάλλον βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας σας! Πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχαν καν βιβλία και μοίραζαν φωτοτυπίες στα σχολεία. Τα μισά σχολεία της χώρας στεγάζονται σε πυλωτές και τα άλλα μισά είναι κτιριακά συγκροτήματα κατασκευασμένα έναν αιώνα πριν. Η ελληνική οικογένεια ματώνει κυριολεκτικά για να εξασφαλίσει τη μόρφωση στα παιδιά της. Τα προσόντα και η μόρφωση των παιδιών σήμερα είναι σε αξιοζήλευτα επίπεδα για όλον τον Δυτικό κόσμο και η προσπάθειά σας να τα παρουσιάζετε διαρκώς ως «αλήτες» και «περιθωριακούς» απλά είναι ντροπή για όλους εσάς!

Έχετε όλοι εσείς οι περισπούδαστοι «νοικοκυραίοι» φλομώσει τα παιδιά μας στο ψέμα και την υποκρισία. Ένας πτυχιούχος νέος σήμερα έχει προσόντα που απέκτησε με πολύ κόπο, πολύ προσωπικό χρόνο και πολλές ικανότητες. Σε αντίθεση με όλους εσάς που «πληρώσατε» αδρά για ένα «πέτσινο» βιογραφικό και περιφέρεστε κρατικοδίαιτοι σε διάφορα πόστα παρασιτιζόμενοι την στιγμή που ένας πτυχιούχος αντιμετωπίζει ένα 39% ποσοστό ανεργίας και του υποδεικνύεται να μην αγχώνεται, αλλά να δει τη ζωή «ολιστικά»!

Τους μιλάτε για «αριστεία» και «αξιοκρατία» ποιοι; Εσείς οι «γιάπηδες» ουρανοκατέβατοι διορισμένοι κρατικοδίαιτοι; Τους μιλάτε για «ευκαιρίες» και «επενδύσεις», όταν οι μόνες «ευκαιρίες» αφορούν τους γόνους σας και οι μόνες «επενδύσεις» αφορούν τις «αρπαχτές» που κάνετε. Αλήθεια εσείς που κόπτεστε για τις «βιβλιοθήκες» πόσα σχολεία έχετε κατασκευάσει τα τελευταία χρόνια; Πόσες υποτροφίες έχετε δώσει στους αριστούχους που τάχα νοιάζεστε; Πόσες χιλιάδες φοιτητές μένουν σε αξιοπρεπείς φοιτητικές εστίες και πόσο έχετε πετσοκόψει τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την λειτουργία των Πανεπιστημίων; Πόσες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες πτυχιούχοι έφυγαν στο εξωτερικό αναζητώντας την αξιοπρέπειά τους;

Όσους δημοσιογραφίσκους κι αν επιστρατεύσετε, όσα τρολ του διαδικτύου κι αν κινητοποιήσετε δεν μπορείτε να «λεκιάσετε» τους νέους και τις νέες. Οι «βαριοπούλες» και οι «βιβλιοθήκες» απλά δείχνουν το βαθμό των συμπλεγμάτων σας και κυρίως το … φόβο κάποιων…

κάποτε θα’ ρθουν γνωστικοί λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν
έχε το νου σου στο παιδί

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί