Το τελευταίο αντίο στον Δάκη

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η κηδεία του Δάκη, που πέθανε σε ηλικία 79 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος έχουν συγκεντρωθεί στο Κοιμητήριο Γλυφάδας, όπου στις 11 το πρωί ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία.

Επιθυμία των μελών της οικογένειας του αγαπητού τραγουδιστή είναι αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο Δάκης «έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή 29 Μαΐου. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί, ενώ στις αρχές του ίδιου μήνα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στα βόρεια προάστια.

Αν και ο ίδιος τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να δίνει κουράγιο σε όλους τους καρκινοπαθείς, η κατάσταση της υγείας του φαίνεται πως ήταν αρκετά εύθραυστη.

Δείτε φωτογραφίες από το protothema.gr:

kideia_daki___4_
kideia_daki___5_
kideia_daki___1_
Γιώργος Κατσαρός
kideia_daki__5_
kideia_daki__6_
Kώστας Πρέκας
kideia_daki__7_
kideia_daki__8_
kideia_daki___3_
kideia_daki__9_
Mάκης Δελαπόρτας
kideia_daki__10_
Η τραγουδίστρια Πωλίνα
Η τραγουδίστρια Πωλίνα
Σόφη Ζαννίνου
Σόφη Ζαννίνου
Αργύρης Παπαργυρόπουλος
Αργύρης Παπαργυρόπουλος
Ελπίδα
Ελπίδα
dakis_kideia___1_
Ο Πασχάλης με τη σύζυγό του Αλίκη Αρβανιτίδη
dakis_kideia___2_
dakis_kideia___3_
Kώστας Μπίγαλης
dakis_kideia___4_
Μπέσσυ Αργυράκη
dakis_kideia___5_
Σοφία Αρβανίτη
IMG_9331
IMG_9323
Σοφία Βόσσου και Γιώργος Θεοφάνους

Ο Βρασίδας «Δάκης» Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκίνησε να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων. Παράλληλα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens», ενώ ακολούθησαν κι άλλοι δίσκοι στα γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά, με τραγούδια που γνώρισαν αμέσως επιτυχία, όπως «Monsieur Cannibal», «Tu Veux ou tu veux pas», «Mourir ou vivre», «Gaston». Μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του επέτρεπε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολούθησε η πρώτη συνεργασία του με τον Μίμη Πλέσσα και οι διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά». Συνεργάστηκε με γνωστούς Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς, όπως οι Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου κ.ά.

Ο Δάκης είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, καθώς και σε ελληνικές ταινίες, όπως «Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά. Είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί