Δημιουργικός διαγωνισμός λογότυπου για το έργο «Χειροτεχνία στην Κρήτη»

Ένα πρωτότυπο, σύγχρονο και αντιπροσωπευτικό λογότυπο αναζητά η νέα ομάδα της Χειροτεχνίας στην Κρήτη που έχει συγκροτήσει η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και καλεί δημιουργούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους.  

Η ομάδα για την “Ανάδειξη, Διάσωση, Ανάπτυξη και Προώθηση της χειροτεχνικής μικροεπιχειρηματικής δραστηριότητας στην Κρήτη” έχει σχεδιάσει ένα νέο πλάνο δράσεων με κύρια αποστολή να ενδυναμώνει τους ανθρώπους -άντρες και γυναίκες- που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τις λαϊκές τέχνες του τόπου μας. Παράλληλα, προετοιμάζει το έδαφος για έναν μετασχηματισμό της τοπικής κοινωνίας που θα αντιλαμβάνεται πλέον τη χειροτεχνική δραστηριότητα ως μοχλό οικονομίας, τουρισμού και βιώσιμης ανάπτυξης.  

Ο γενικός διευθυντής του ΠΛΟΗΓΟΥ, Γιώργος Ζερβός, αναφέρει σχετικά με τον διαγωνισμό:  “Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε φοιτήτριες, σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου να συμμετέχουν σε έναν δημιουργικό διαγωνισμό για έναν κλάδο -αυτόν της Χειροτεχνίας- που σταδιακά βρίσκει επάξια τη θέση του στον επιχειρηματικό κόσμο. Όλες οι συμμετοχές που θα συγκεντρωθούν, θα μελετηθούν προσεκτικά. Το λογότυπο της υποψήφιας-ου που θα αντιπροσωπεύει με εύστοχο τρόπο τη φιλοσοφία του Έργου θα επιλεγεί κατόπιν απόφασης της ειδικώς συσταθείσας επιτροπής και θα επιβραβευθεί με χρηματικό έπαθλο”.  

Στο πλάνο των δράσεων θέλουμε να έχουμε συνταξιδιώτες τον εντόπιο πληθυσμό. Σε αυτό το πρώτο βήμα λοιπόν, συν-διαμορφώνουμε το λογότυπο του Έργου μας. Το λογότυπο είναι κομβικό στοιχείο της ταυτότητας ενός brand γιατί συνοψίζει μηνύματα και συνειρμούς της αποστολής του. Ως σήμα κατατεθέν συνοδεύει κάθε ενέργεια Επικοινωνίας. Η ομάδα μας χρειάζεται ένα λογότυπο που να αποτυπώνει με έξυπνο τρόπο τα πολιτισμικά νοήματα και τις αξίες των λαϊκών τεχνών και της χειροτεχνίας εν γένει στην Κρήτη”, διευκρινίζει η Μαρία-Στέλλα Ζεάκη, υπεύθυνη του Έργου.  

Περισσότερες πληροφορίες για τον δημιουργικό διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του ΠΛΟΗΓΟΥ:  https://bit.ly/3FADsiL  

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί