Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Όσο πιο άμεσα νέα στέγη για  24ο και  31ο σεισμόπληκτων  Δημοτικά  Σχολεία

Σωκράτης Βαρδάκης: «Να εξεταστεί η ταχύτερη δυνατή ανέγερση νέας σχολικής στέγης των  24ου και  31ου Σεισμόπληκτων  Δημοτικών  Σχολείων Ηρακλείου»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ανέγερση σχολικού κτιρίου των  24ου και  31ου Σεισμόπληκτων  Δημοτικών  Σχολείων Ηρακλείου, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και  Υποδομών & Μεταφορών, την επιστολή των Συλλόγων Διδασκόντων των δύο σχολείων. 

Οι Σύλλογοι, κατόπιν συνεδρίασης στις 3/5/2022, με θέμα το στεγαστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, αιτούνται την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για τις στεγαστικές ανάγκες των δύο σχολείων, σε ήδη υπάρχοντα χώρο, χαρακτηρισμένο για σχολική στέγη.

Σύμφωνα με την επιστολή, το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα για τα δύο σχολεία προϋπήρχε με την ύπαρξη μικρών αιθουσών, απουσία αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων και βαρέως τύπου λυόμενων αιθουσών, με έναν ανεπαρκή χώρο για εγκαταστάσεις του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο μικρό προαύλιο για το σύνολο των μαθητών που φοιτούν, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας μαθητών ανά τετραγωνικό μέτρο σε αίθουσες και προαύλιο. Ο σεισμός ήρθε να οξύνει κι άλλο αυτό το πρόβλημα. 

Ως εκ τούτου οι Σύλλογοι αιτούνται:

  • Την άμεση αποκατάσταση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του κεντρικού πετρόκτιστου κτιρίου.
  • Την ολοκληρωμένη μελέτη νέου Σχολικού Κτιρίου στον ήδη υπάρχοντα χώρο του Σχολείου αξιοποιώντας τη μορφολογία του εδάφους, διευθετώντας το ιδιοκτησιακό του καθεστώς και αποχαρικτηρίζοντάς τον από χώρο πρασίνου και από παρόμοιες δυσκολίες που εμποδίζουν την οποιαδήποτε παρέμβαση στον χώρο του σχολείου.
  • Την ανέγερση ενός νέου Σχολικού κτιρίου ικανό να καλύψει τις πολλαπλές παιδαγωγικές ανάγκες μόρφωσης και άθλησης, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (τετραγωνικά ανά μαθητή σε αίθουσες και προαύλιο) σε ήδη υπάρχοντα χαρακτηρισμένο χώρο για σχολική στέγη στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας των δύο σχολείων.
  • Τέλος, ζητούν τη δέσμευση των αρμοδίων σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι πολύ οξυμένο σε όλη την επικράτεια. Συνήθως το πρόβλημα έγκειται στην ανεύρεση χώρου ανέγερσης σχολικής στέγης. Στον νομό Ηρακλείου, μετά τον καταστροφικό σεισμό, το πρόβλημα της σχολικής στέγης έγινε εντονότερο. Θεωρούμε ότι σε περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει χώρος χαρακτηρισμένος για σχολική στέγη, θα πρέπει να επισπεύδονται οι διαδικασίες», τόνισε ο κ. Βαρδάκης.

Για τους λόγους αυτούς, οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς την εξέταση του αιτήματος των Συλλόγων Διδασκόντων και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί