Νεκρός Γάλλος δημοσιογράφος στο Λουχάνσκ

Χτυπήθηκε από θραύσματα από οβίδες

Οδημοσιογράφος του γαλλικού καναλιού BFM TV Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ έπεσε νεκρός στην επαρχία του Λουχάνσκ, κοντά πόλη Σεβεροντονέτσκ, όταν χτυπήθηκε από θραύσματα από οβίδες οι οποίες διαπέρασαν το τεθωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαινε. Τη διενέργεια διαφανούς έρευνας ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά. Ο θάνατός του είναι «βαθιά σοκαριστικός», πρόσθεσε η υπουργός σε ανακοίνωσή της, ζητώντας «να διενεργηθεί διαφανής έρευνα το συντομότερο δυνατό για να ριχτεί άπλετο φως στις συνθήκες αυτής της τραγωδίας».

Το προσωπικό του BFMTV και του Ομίλου Altice Media Group με βαθιά θλίψη ανακοίνωσε τον θάνατο του δημοσιογράφου του, ο οποίος κάλυπτε τον πόλεμο. Σύμφωνα με το κανάλι, χτυπήθηκε από θραύσματα ενώ ακολουθούσε μια ανθρωπιστική επιχείρηση με τεθωρακισμένο όχημα τη Δευτέρα με σκοπό να φύγουν από την πόλη που πολιορκείται. Τον συνόδευαν ο συνάδελφός του Maxime Brandstaetter, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από το χτύπημα, και η συνεργάτης τους Oksana Leuta, η οποία δεν τραυματίστηκε.

Ο Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ ήταν ηλικίας 32 ετών, εργαζόταν στο κανάλι έξι χρόνια. Ήταν απόφοιτος του Ινστιτούτου Δημοσιογραφίας του Μπορντό Ακιτέν και ήταν η δεύτερη αποστολή του στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Την οδύνη του για τον θάνατο του δημοσιογράφου εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.  «Μοιράζομαι τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων του στους οποίους απευθύνω τα συλλυπητήριά μου» αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζοντας τη στήριξή του στους δημοσιογράφους «που έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της πληροφόρησης από τα πεδία των μαχών».

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι, θραύσματα ρωσικής οβίδας διαπέρασαν την θωράκιση του τεθωρακισμένου οχήματος, σκοτώνοντας τον διαπιστευμένο Γάλλο δημοσιογράφο που ταξίδευε με αυτό. Ο Γκαϊντάι ανέφερε ότι «σήμερα θωρακισμένο όχημα εκκένωσης επρόκειτο να παραλάβει 10 άτομα από την περιοχή και δέχθηκε εχθρικά πυρά. Θραύσματα από οβίδες τρύπησαν τη θωράκιση του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα ένας διαπιστευμένος Γάλλος δημοσιογράφος που κατέγραφε την εκκένωση να τραυματιστεί θανάσιμα στο λαιμό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί