Νέα επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν: Η Άγκυρα επιδιώκει να αναλάβει ρόλο παρατηρητή

Πούτιν σε Ερντογάν: Έτοιμοι να συνεργαστούμε για την ελεύθερη διαμετακόμιση αγαθών στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο σε έναν “μηχανισμό παρατήρησης” μεταξύ Μόσχας, Κιέβου και Ηνωμένων Εθνών, εάν επιτευχθεί κάποια συμφωνία ως προς αυτό, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι η ειρήνη πρέπει να εδραιωθεί το συντομότερο δυνατό και πρέπει να ληφθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης δεν υπήρχε κάποια αναφορά για το θέμα των τροφίμων. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters ότι η Τουρκία διαπραγματεύεται με τη Ρωσία και την Ουκρανία για το άνοιγμα ενός θαλάσσιου διαδρόμου για τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον Ερντογάν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διευκολύνει την ανεμπόδιστη θαλάσσια διαμετακόμιση φορτίων, συμπεριλαμβανομένων σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν επανέλαβε επίσης ότι η Ρωσία μπορεί να εξάγει σημαντικούς όγκους λιπασμάτων και τροφίμων σε περίπτωση άρσης των κυρώσεων κατά της Μόσχας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί