Ο Α. Τσίπρας πρότεινε τη Ράνια Σβίγκου για νέα γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Γ. Βασιλειάδη για αναπληρωτή

Τη Ράνια Σβίγκου πρότεινε για νέα γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αναπληρωτής γραμματέας προτείνεται να αναλάβει ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας οι επιλογές του βασίζονται στις αρχές της ανανέωσης, της ισότιμης εκπροσώπησης των φύλων, της ενότητας, της αντιδιοτέλειας και της προοπτικής για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Ράνια Σβίγκου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Κυψέλη και εντάχθηκε στην Αριστερά στα φοιτητικά της χρόνια. όταν σπούδαζε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.
Μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας Συνασπισμού συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, στο φοιτητικό και φεμινιστικό κίνημα, στο κίνημα ενάντια στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού.
Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα (μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επιστήμη στο ΕΚΠΑ) και στο Παρίσι (μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ). Παράλληλα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.
Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 εκλέχθηκε μέλος της Πολιτικής του Γραμματείας, αναλαμβάνοντας εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, σε μια δύσκολη συγκυρία.
Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε υπεύθυνη στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του Προοδευτικού Φόρουμ, συμβάλλοντας στην αναγκαία συστράτευση αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου για ριζοσπαστικές, κοινωνικές, φεμινιστικές, και πράσινες πολιτικές.
Αρθρογραφεί σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Το βιογραφικό του Γιώργου Βασιλειάδη

«Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1978. Αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο Βούλας και σπούδασα στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Strathclyde University της Γλασκώβης, κάνοντας Μεταπτυχιακό στο Δίκαιο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Από το 2004 είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ασκώντας κατά κύριο λόγο συμβουλευτική Δικηγορία.

Πολιτικά, στα φοιτητικά μου χρόνια, υπήρξα μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού (1999-2002) και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Κομοτηνής «Κώστας Βάρναλης», ενώ αργότερα υπήρξα μέλος της γραμματείας της ΝΕ Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ (2013-2015) και αναπληρωτής Συντονιστής του τμήματος Ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος (2014-2015). Το 2016 εξελέγην στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς υπηρέτησα αρχικά ως Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς (2015-2016) και στη συνέχεια ως Υφυπουργός Αθλητισμού (2016-2019).

Στην προσωπική μου ζωή είμαι παντρεμένος και πατέρας τριών αγοριών»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί