Ολοκληρώθηκε η 2η Ολυμπιακή εβδομάδα στα σχολεία

Ανακοίνωση με αφορμή την ολοκλήρωση της 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία, εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με τη συμμετοχή 2.882 Σχολείων και 92.829 μαθητών απ’ όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία.
Την ολοκλήρωση της 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μανώλης Κολυμπάδης, η Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ κα. Ντενίζ Παναγοπούλου και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Γιώργος Αλικάκος έκλεισε ευχαριστώντας όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που αγκάλιασαν το πρόγραμμα, δίνοντας τους ραντεβού την επόμενη χρονιά..
Η Ολυμπιακή εβδομάδα 2022, ήταν σε τροχιά για το περιβάλλον και τον πλανήτη.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματοποίησαν ένα πολύ όμορφο διαδικτυακό ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, γνώρισαν σπουδαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, ξεναγήθηκαν στο Στάδιο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, στο Ολυμπιακό Μουσείο Θες/κης και στο ΟΑΚΑ, γιόρτασαν και ανακάλυψαν όλοι μαζί τις Ολυμπιακές Αξίες, τη φιλία, τον σεβασμό, την αριστεία και τη σύνδεση του αθλητισμού και των Ολυμπιακών αξιών με το περιβάλλον και μας έδειξαν ζωγραφίζοντας πως η περικυκλική διεργασία των χρωμάτων, των σχημάτων και των ιδεών για το περιβάλλον, μπορεί να γίνει ένα περιπετειώδες ενωτικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους… 

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ευχαριστούν θερμά όλους τους διακεκριμένους Έλληνες αθλητές Ολυμπιονίκες, και Παραολυμπιονίκες που στήριξαν την 2η Ολυμπιακή εβδομάδα, εμπνέοντας τους μαθητές, δίνοντας τους την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να γνωρίσουν τα αθλήματα τους.
Συμμετείχαν οι αθλητές/τριες Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (ποδηλασία δρόμου), Φανή Τζέλη (Ταεκβοντο), Μάνος Ζερδεβάς (υδατοσφαίριση), Παναγιώτης Γκιώνης (επιτραπέζια αντισφαίριση), Δώρα Γκουντούρα (ξιφασκία), Θοδωρής Ιακωβίδης (Άρση Βαρών), Αθανασία Λιούνη (αγωνιστική αναρρίχηση), Άλκης Κυνηγάκης (Μαραθώνιος κολύμβησης), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (βάδην), Κέλλυ Λουφάκη Παραολυμπιονίκης (ξιφασκία), Νάσος Γκαβέλας Παραολυμπιονίκης (στίβος), Τάκης Μάντης (ιστιοπλοΐα), Μαρία Ντάνου (σκι αντοχής), Στέφανος Ντούσκος (κωπηλασία), Μένια Τσιόβολου, Γιάννης Αντωνίου (αλπικό σκι).
Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την υποστήριξη και τις εξαιρετικές παρουσιάσεις, την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα Ερωφίλη Κόλλια και τους αρχαιολόγους κ. Κώστα Αντωνόπουλο και κα Ρούλα Λεβεντούρη, την Δ/ντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας κα Μαρία Παπαϊωάννου, την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων κα Ελίνα Πεχλιβανίδη, τη συνεργάτιδα εκπαιδευτικών έργων κα Έλενα Πολίτη, τη Δ/ντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης Δρ Κυριακή Ουδατζή, τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ομάδα για τον κόσμο περιβαλλοντική συμμαχία 2004+ κ. Γιώργο Καζαντζόπουλο, τον Γεν. Δ/ντη Συντονιστή του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνο Χαλιορή και βεβαίως την υπέροχη εικαστικό μας κα Ιωάννα Τσαχτσιρλή και την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος που ενέπνευσε τα παιδιά να δημιουργήσουν υπέροχα έργα, ξετυλίγοντας το ταλέντο τους…
Ευχαριστούμε πολύ το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη Δ/νση Φυσικής Αγωγής και τον προϊστάμενο της κ. Δημήτρη Κερερέ και τους επιβλέποντες καθηγητές του Προγράμματος κα Ξένια Αργειτάκη και κ. Κώστα Γεωργιάδη.
Τέλος, ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κωνσταντίνο Τσιγκαρά για την υπομονή και την σημαντική του υποστήριξη στην επιτυχία και της 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία καθώς και όλη την ομάδα εργασίας που στήριξε αυτή την προσπάθεια.
Με το καλό να ανταμώσουμε και του χρόνου! 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί